Domates çorbası (turecká pikantná paradajková polievka)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 19. novembra 2012

Nečakajte žiadne sladučké pohladenie. Táto rajská je riadne pekelná záležitosť. A aká dobrá! ;-)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 PL
1 PL
5-6 ks zrelé
1 l
1 ČL (pull biber)
  z jedného citróna
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme paradajky: sparíme ich vriacou vodou a ošúpeme. Odstránime semienka a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Na oleji opražíme múku do ružova. Pridáme paprikovú pastu, miešame. Do hrnca vložíme paradajky, osolíme, zalejeme vodou a varíme do mäkka.

  3. 3

    Polievku odstavíme a rozmixujeme. Pridáme chilli vločky. Zjemníme mliekom a ešte necháme prejsť varom. Na záver polievku ochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte sušenou mätou.

Diskusia k receptu

rea1
paradajkovú polievku môžem v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu, takže túto si určite spravím. ale skúsim bez múky, veď rozmixovaním sa dostatočne zahustí.
marianne
ma nadhernu farbu,len paradajky su teraz beznadejne,mam zavarene z leta,aj by mohli byt co povies,paradajkove polievky milujem
nonna
Zasa super! Rajčiny však použijem pekne celé, namiesto oliváku opäť maslo. Takéto pekelnosti zbožňujem, čiže znovu ukladám do KK.
lacquer
Tak táto polievka nemá chybu, až budem sama doma, uvarím, lebo viem, že chilli paprikami nebudem šetriť.
irenaw
takéto zahrievacie recepty sú teraz to pravé :-)
lucylee
@eli zboznujem tvoje recepty. Kupila som krasne, vonave paradajky v Bille (ano, cuduj sa svete, v januari, sama nechapem) a dnes bola na obed. Je vyborna, taka mierne pikantna a fakt zahreje! A este som pouzila bio paradajkovy pretlak z paradajok, co sa urodili v lete.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia