Boršč v keli

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 15. novembra 2012

Nedávno uverejnila @rennatte recept na Boršč po slovensky. Včera ma naň pochytila ohromná chuť, lenže chyba lávky – kapustu som doma nenašiel. Díval som Zobraziť celý popisNedávno uverejnila @rennatte recept na Boršč po slovensky. Včera ma naň pochytila ohromná chuť, lenže chyba lávky – kapustu som doma nenašiel. Díval som sa aj pod posteľ. Zato kelu bolo v chladničke požehnane. Tak som zagúglil a vygúglil som - nič. Akurát tak ako zdravo chovať kelom a cviklou zajace. Kto neskúsi nevie. Miesto kapusty som použil kel a čuduj sa svete bolo to jedlé.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zámerne neuvádzam množstvá surovín - skúsení varecháči vedia, že u takéhoto druhu jedál na tom až tak nezáleží - čo mám to dám. Speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a urestujeme cviklové kocky.

    Boršč v keli - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme kúsky petržlenu, karelábu, zeléru , zemiakov ( ani mrkva nebola pod posteľou, tak som ju tam nedal), posolíme, pokoreníme a dusíme. Po chvíli pridáme nasekaný kel. Ten sa uvarí pomerne rýchlo. Dolejeme vodou, okyslíme citrónom a je to. Podávame s chlebom a lyžicou jogurtu (smotany). Ešte som tam na začiatku vpašoval jeden bujón – len tak pre istotu.

    Boršč v keli - obrázok 2

Diskusia k receptu

izabella929
zaujímavá kombinácia, ktorú určite vyskúšam podľa tvojho receptu.-) vyzerá krásne a zvodne.-)
medulienka122
takýto boršč s kelom som raz jedla na jednej chate už dávnejšie (na Lajoške), pamätám sa, že mi veeeľmi chutil
iva63
práve môj manžel hovorí "že môže byť!"...tak si ho ukladám do mojej kk a určite ho vyskúšame,ďakujem-:)
rennatte
no do kelu,,,dobry napad, mam rada ludi co vedia improvizovat :-)
nonna
Všetko zdraviu prospešné, chutné suroviny, tak TOTO v KELI sa Ti podarilo. Neni dôvodu "posielať do kelu". Pridávam si k svojim borščovým recepisom.
dajanca
všetky suroviny doma mám - ani hľadať som nemusela... :-) tak bez dlhých rečí idem na to... :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia