Štefanoff s fazuľou

stefanm - fotkastefanm, 13. novembra 2012
Štefanoff s fazuľou
Foto: stefanm

Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule k orestovanemu mäsu vzniká zmes lahodných chutí a vôni ktorá Zobraziť celý popisJedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule k orestovanemu mäsu vzniká zmes lahodných chutí a vôni ktorá ohúri vaše vnímanie a nezabudnuteľne sa zapíše v spleti mozgových kanálikov a do povedomia vašej mysle tak , že po tomto jedle budete túžiť a nahlas vzdychať , volajúc jeho názov , dlhé roky , ak nie naveky . :)

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
 (menší)
1 PL
1 PL
1 PL domáci ostrejší
1 PL
  (alebo voda)
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Pretože sa jedná o veľmi jednoduchý postup budem , ako vždy , stručný a nebudem sa kvetnato rozpisovať ako priateľ @sracz ! Na rezance nakrájane ... (priateľ @sracz by napísal : ... a mäsko , najlepšie čerstvé , práve kúpené v mäsiarni na rohu ulice kde rad nakupoval aj môj tatuš , blahej pamäti , nakrájame na úhľdné hranoly o rozmere 4,5mm x 4,5mm x 5,0mm!) ... mäso , pór , solamyl a lyžičku soli ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 1
  2. 2

    ... premiešame , ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 2
  3. 3

    ... orestujeme na rozpálenej masti , ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 3
  4. 4

    ... podlejeme vývarom a vínom (nemusí byť!) a ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 4
  5. 5

    ... za občasného podlievania , dusíme .

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 5
  6. 6

    K mäkkému mäsu pridáme lyžicu horčice , konzervu opláchnutej fazule , ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 6
  7. 7

    ... kečup , kyslú smotanu a ...

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 7
  8. 8

    ... podľa vlastného uváženia dochtíme . Krátko povaríma a podávame .

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 8
  9. 9

    Pred konzumáciou tohto jedla odporúčam pripraviť si chuťové kanáliky štamprlikom pepermint pálenky ktorá vytvorí priestor pre prijatie tejto božskej chuti .

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 9
  10. 10

    Práve ste sa stali svedkami vzniku jelda ktoré určite obohatí jedálničky v mnohých domácnostiach ak už nie vo svete tak určite aspoň v Európe a ak ani tam nie tak aspoň na Slovensku a ak ani tam nie tak v Prešove . Ale keď ani tam nie , tak u nás doma určite ! :)

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 10
  11. 11

    Podával som ho s hráškovou ryžou a zapíjal pivom . Alebo dvomi ?!?!

    Štefanoff s fazuľou - obrázok 11

Diskusia k receptu

stefanm
K lahodnej chuti tohto jedla sa hodí lahodná vôňa kvetu a lahodné tóny ľudovéj hudby .



izabella929
no fúúúúha,,,,si ho krásne pokrstil ten recept.-))) sa mi to páči a tento spôsob poznám, ale vraj chlopi vedia lepšie dochuťiť, ako ženy, takže nepochybujem o tom, že je to paráádne jedlo v tvojom prevedení.-)))
jerica
Šteanko , zbožné to papaníčko , super prdoľahko :-)
rea1
len čo som videla názov, okamžite mi bolo jasné, čí recept to je. a mala som pravdu. :-))) je úžasné byť neomylný. ale pepermintová pálenka? týmto nápojom si, milý štefan, v mojich očiach klesol najmenej o tri schodíky. no fuj. ale čo fuj, to mňam, chute a facky sú rôzne, takže ti odpúšťam tú pepermintovú zvrhlosť. ale len kvôli tomu fasa receptu, aby si si nemyslel. a prečo si sa snažil zatajiť - lebo ju nikde neuvádzaš - tú peknú chilli papričku, ktorá tak milo zdobí obrázok č. 4 ?
marianne
Už som si myslela,ze si tú pepermintku šuchol do Šteffanova,to by zase bolo halooo.:-)))) kombinácia bravčového a fazule je obľúbená kombinácia môjho sobášeného,výborne si to zladil.
lusinkab
...no ty si akysi,neviem ako to povedat....dvozmyselny chlap ...ja sa na tvojich receptikoch stale uzasne pobavim,a vsetky ich mas super spracovane ... och a ten pepermintovy liker ....sladke casy nasej mladi ...pivko a v nom pepermintovy liker :-)))))) ....ale naj je aj tak tato fraza: že po tomto jedle budete túžiť a nahlas vzdychať , volajúc jeho názov , dlhé roky , ak nie naveky . :))))))))))))))))))
Ty si hviezda z hviezd a znas ty co ...nelen u Presove se budze varic ale i v Australii budze na obed :-)
jozka2
no stefam tym tvojim dodatkom k receptu si vyvolal slzy v mojich ociach v tej dalekej krajine,milovala som tie ukrajinske piesne hlavne ked sme sli do Medzilaboriec na festival,ta papricka v recepte sa ti odpusta lebo sa krasne vynima ma masku v rajnici,alebo si nas skusal ci ti na to prideme,ze nie je v recepte?!
anina6
dobré jedlo, šumna špivanka a ku tomu chlop, co zna varic, úžasná kombinácia.
ebaka
niečo podobné robievame,ale podľa môjho muža sa lepšie hodí fazuľa červená....nielen pre vizuálny efekt,ale lepšie chutí k masku....vyborné foto aj koment,pekný deň
medovnicek
páči sa mi ako si ho premenoval:) a tiež sa mi páči aj výsledok tvojho kulinárskeho snaženia, ja by som si určite pochutila
silvia68
super mňamka a mám vyriešený zajtrajší obed, mäsko už oddychuje v chladničke, ešte namočím fazuľu a hurá , zas mám novinku. Ak niečo neznášam tak je to variť furt to isté dookola. A preto chodím na varechu. Špivanka šumná, ale ta to bars nebezpečné chodzic neskoro večar na varechu, zaš mi lačna. A ty Štefan z Prešova či z Priašiva?
jarunka
Vyborny napad, uvarime tento tyzden. Pridavas velmi dobre aj pekne aj zabave recepty. Mam ich mnohe ulozene, a mnohe vyskusane, hlavne "rezniky" moc dobre, vdaka :-)
kuchticka
Tak to mas u mna zasa na 1 s * ..... a to zelene v pohariku? No, snad sa ti da odpustit pre pekny recept. Ja si davam zeleneho dost na tanier a do poharika radsej to cervene. Na zdravie :-)))
jody
Bomba!!!! Som obohatená, milý @Pistab ácsi až do tvojho najlbižšieho receptu! :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia