Fazuľová polievka s rôsolom

anina6 - fotkaanina6, 31. októbra 2012

Túto polievku varíme u nás na štedrý deň a ked mám šťavu z kyslej kapusty tak aj cez rok ale väčšinou v zimných mesiacoch.

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1/2 l
4-5 strúčik
1 ks
4 lyžice
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Prebratú fazuľu si namočím na noc do misky. Na druhý deň zlejem vodu a dolejem čistú. Dám si ju variť do väčšieho hrnca, ked je fazuľa uvarená, dolejem zase trochu vody a postupne pridávam asi dve hrste kyslej kapusty, polovičku šťavy z kyslej kapusty, čierne korenie, prelisované stručiky cesnaku a nakoniec sol. Toto všetko povaríme ešte asi pol hodinku. potom si urobím zátrepku. Do zvyšnej štavy čiže rôsolu rozhabarkujem asi 2 lyžice hladkej múky a vlejem do polievky, necháme prevrieť a pripravíme si zaprážku. Na oleji si spením cibuľku, pridám muku a červenú papriku a vlejem do polievky. Nechám chvíľku prevrieť a už len ochutnávam, ak treba pridám ešte rôsol, to je tá šťava z kyslej kapusty, poprípade dosolím a ovegetím.

  2. 2

    Ako som už spomínala táto polievočka je neodmysliteľnou súčasťou nášho štedrovečerného stola. Papáme ju s belišmi, ktoré som už na Varechu uložila.

Diskusia k receptu

danda3
Aj my ju Anička, varievame na Vianoce, ešte do nej pridávam sušené huby a tie Tvoje beliše tiež vyskúšam, tiež ju varievam aj počas roka, máme ju veľmi radi.♥
anina6
no a my zo sušených hríbov robíme druhú vianočnú polievku, tiež ju dám na VArechu. som rada, že sa ti páčili moje beliše, vyskúšaj, lebo k tým vianočným polievkam sú beliše suprové. tak nech sa ti vydaria Darinka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia