Tiramisu

kristy - fotkakristy, 31. októbra 2012
Tiramisu
Foto: kristy

Je to jednoduchý a rýchly recept na tiramusu, myslím si, že dosť známy a bez vajíčok hlavne :)

Suroviny

500 g
250 ml
 (mandľový)
 na posypanie




Postup

  1. 1

    uvaríme si kávu do väčšej šialky (nesladiť). Zatiaľ čo nám káva chladne, rozmiešame si smotanu, ale pozor, aby sme z nej nespravili maslo. Potom vyšlaháme v druhej mise mascarpone s cukrom podľa chuti. Keď máme, tak do misky s mascarpone opatrne primiešame vzniknutú šlahačku (ručným šlahačom na slabom výkone). Vznikne nám krém, ktorý je nadýchaný a pekne puká vďaka šlahačke :)

  2. 2

    pripravíme si sklenené poháre alebo misky, v ktorých chceme tiramisu podávať, okrúhle piškóty, kávu scedenú v malej miske, amareto s lyžičkou a pustíme sa do vrstvenia.

  3. 3

    Piškóty namáčame tak, aby boli napité no nie príliš, treba dávať pozor lebo tieto okrúhle veľmi rýchlo vsiaknu kávu a ukladáme na dno dezertných misiek, polejeme amaretom, dáme vrstvu krému a naň znova piškóty v káve, pokvapkať amaretom a krém. Ja som dala len 2 vrstvy piškót a 2 krému, ale tiež záleží, kto má ako rád :)

  4. 4

    Vrchnú vrstvu pekne uhladíme, prichystáme si formičku na perníky (tvar, srdca, kvetinky, čohokoľvek) a hrubšou stranou položíme opatrne na dezert. Cez sitko posypeme kakaom a dáme do chladičky stuhnúť. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

ajsa20
moze to byt vyborne, ale nenazvala by som to tiramisu...tam idu vajcia, bez nich to uz nie je tiramisu...ale ponuknut by som sa nechala :)
sjuz
ja namiesto vajec dávam do mascarpone vaječný likér.
kristy
ajsa20 no to áno, to je také falošné, dosť falošné tiramisu, keď tam nie sú ani len dlhé piškótky, toto je taká lacnejšia verzia :)
sjuz: ten likér je super nápad, určite tomu dodá výraznejšiu chuť :)
danielas
Ja tiež dávam do mascarpone vaječný likér-na túto dávku 10 PL,je to výborné,vyskúšajte. A surových vajec sa bojím, takže bez tepelnej úpravy ich nepoužívam, ani v tiramisu
Pekný receptík :-)
používateľ nemá avatar
ami
ami
ja davam do tiramisu zltky slahane nad parou s cukrom - tak nehrozi nic a je to vyborne, bez zltkov si tiramisu neviem predstavit. :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia