Palak Paneer – Špenát s čerstvým syrom

Manoj Kummar a Jiby Paul
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 9. decembra 2009
Palak Paneer – Špenát s čerstvým syrom
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Špenát na indický spôsob.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
10 g
25 g
10 g
10 g
10 g
25 g
25 g
50 g
100 g
25 g
10 g
10 g
10 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme maslo Ghee. Pridáme rímsku rascu, nasekaný zázvor nasekaný cesnak a chvíľu pražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, a neskôr pridávame postupne mletú kukrumu, čili prášok, mletý koriander, na malé kocky nakrájanú paradajku, a chvíľu dusíme.

  2. 2

    Potom zmes zalejeme špenátovou pastou, čo je vlastne rozmixovaný listový špenát povarený v troške vody a premiešame. Pridáme senovku grécku, a lístky koriandra, posolíme, pridáme maslo a opäť premiešame.

  3. 3

    Na koniec pridáme kúsky čerstvého kravského nesoleného syra a prehrejeme ho so špenátovou zmesou. Hotový Palak Paneer podávame s kúskami paradajky a lyžičkou kyslej smotany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia