Polentová kaša so zeleninou na jablkách

danavelkna - bez fotkydanavelkna, 16. októbra 2012

Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri deťoch je potrebná fantázia a jednoduchosť prípravy chutného zdravého Zobraziť celý popisPrečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri deťoch je potrebná fantázia a jednoduchosť prípravy chutného zdravého jedla. A považujem túto kašu za dobrý trik ako zaradiť deťom do jedálnička aj menej obľúbenú zeleninu - napr. špenát. Je na vašej fantázii, akú zeleninu pridáte. Môže sa použiť dobre ako hlavné jedlo, ako príloha k mäsu alebo plnka do placiek. Dobrú chuť!

2
porcie
5-6 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 PL
1 PL
150 g
150 g alebo v konzerve
50 g čerstvé alebo mrazene
1 ks
1/2 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Cuketu, špenátové listy, jablko umyjeme a nakrájame. Párok (alfabio) očistíme a nakrájame. Všetko krájať na malé kúsky. Kukuricu dobre premyjeme v sitku.

  2. 2

    V panvici na sucho na miernom ohni opekáme zeleninu, jablko a párok asi 3 min. Pridáme vodu a za stáleho miešania polentu. Varíme 2-3 min za stáleho miešania. Odstavíme naservírujeme na taniere a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, jemne prisolíme morskou nerafinovanou soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia