Venčeky

merylin - bez fotkymerylin, 13. októbra 2012
Venčeky
Foto: merylin

Tento recept mám vyskúšaný a je od mojej mamy.

50
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

14  dkg
4  dcl
25 dkg
6
štipka
Plnka:
0,5 l
2
2
25 dkg
25  dkg
2
2
Poleva: práškový cukor
z 1/2  citróna
 horúca




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody pridáme heru , povaríme a pridáme polohrubú múku -za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, radšej po jednom a opatrne -pomaly,ale pozor!!vajcia aj cesto musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám to nezrazilo.Dobre všetko vymiešame a dáme do vrecka s rúrkou v tvare hviezdičky.Plech si vymastíme herou a posypame múkou a tvarujeme kolieska formičkou okrúhlou,ak nemáme tak aj pohárom sa to dá naznačiť,aby sme mali rovnakej velkosti venčeky. Trúbu si predhrejeme už vopred aspoň 10 minút .Pečieme pri teplote -elektrická trúba-200 stupňov. Trúbu neotvárame 15 minút ,lebo by nám venčeky splasli.Pečieme do zlatista.

    Venčeky - obrázok 1
  2. 2

    Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme napoly.

    Venčeky - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Uvaríme puding s cukrom, do ktorého pridáme trochu rumovej aromy a miešame ho ,aby sa nám nezhrčkavil nahladko do vychládnutia. Heru vymiešame s práškovým cukrom,do ktorej po lyžiciach pomaly zamiešavame puding,až nám vznikne vanilkový krém.Naplníme venčeky, šlahačku si vyšlaháme so stužovačom a cukrom do zhustnutia a pridáme na vanilkový krém,najlepšie ked si ju dáme do cukrárenského vrecka a plníme. Poleva: Práškový cukor si rozmiešame s citronovou polevou a zalejeme horúcou až vriacou vodou ,ale iba opatrne dať -trošku vody, všetko vymiešame na hladkú polevu ,aby sa leskla. Venčeky pooblievame po vrchu s malou lyžičkou.

    Venčeky - obrázok 3

Diskusia k receptu

stacy77777
no krása, ešte som ich nikdy nerobila,ale tuším skúsim,máš ich peknučké
braxi
krásne venčeky...prosím daj vedieť približne koľko kusov Ti vyšlo z tejto dávky...dakujem
astheart
Krásné! Mně se osvědčila rada jedné výborné kuchařky: odpalované těsto na plechu před vložením do trouby postříkat studenou vodou. Pára způsobí, že těsto víc naroste.
merylin
braxi - tak mne z tejto dávky výjde 50 kusov venčekov.A ospravedlňujem sa, napísala som že ich pečiem až 90 minút, -pečiem ich 20 minút v elektrickej trúbe na 200 stupňoch , tým 90 minút som myslela už celú robotu aj plnenie a oblievanie -no všetko.
stanka365
Vyzerajú fantasticky, rada by som ich vyskúšala, ale som celiatička. Nevie mi dakto poradiť akú bezlepkovú múku treba?
elekra
Milujem ich! Ale zatiaľ som nemala odvahu na ich urobenie. Ale už nad nimi dlho rozmýšľam...
merylin
kokotava --a pridávala si postupne vajcia , tak ako je napísané v recepte? Ja ked robím cesto, tak si pridávam po jednom vajci a rukou si ho vždy vymiesim, a zasa pridám vajce a zasa premiesim až pokým všetky vajcia nepridám a vtedy mi krásne sa vydarí a je husté cesto, po druhý raz to takto urob a uvidíš že ho budeš mať husté neboj sa toho len to tak urob. Veľa šťastia.
chanelia
Prave som ich upiekla. Najlepsi recept na venceky na Vareche. Uz som robila aj ine. Tento si zapisujem do nasej rodinnej knihy receptov. Vynikajuci recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia