Brioška s pestom a parmazánom

micho - fotkamicho, 8. októbra 2012
Brioška s pestom a parmazánom
Foto: micho

zdroj web a Ja

12
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
1 KL
1 KL
21 g
50 g
5 pl
100 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín (okrem pesta a parmazánu) si pripravíme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste. Množstvo mlieka = rozšľahané vajíčka doplnené do 280 ml.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1/2 cm, polovicu natrieme pestom a posypeme parmazánom, zakryjeme nenatretou časťou. Cesto nakrájame po dĺžke na 2 cm široké pásy, ktoré zrolujeme do špirály (ako keď robíte šúlance, jednou rukou jeden koniec cesta smerom k sebe, druhou rukou druhý koniec cesta od seba) Vzniknutú špirálu stočíme do tvaru slimáka a dáme na plech.

  3. 3

    Necháme krátko podkysnúť a upečieme.

Diskusia k receptu

hahaias
No teda! Ja žasnem, Teba mať tak doma - neviem či by som nerozširovala zárubne. Krásne koláčiky.....
cica2
si šikovný, vydarili sa ti krásne :-)
danda3
No mňam, kysnuté a slané, to milujem!☺
sylviaxxl
Krásne sa ti podarili.Dokonca by som povedala,že krajšie,ako na webe.
marcy
hi,hi Ty fajnotku z cesta a ja ružičky identické s Tvojími z farebného lístia....moje budú robiť parádudlho,po Tvojích sa len tak zapráši :))) rustikálne prevedenie ma baví




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia