Pórové farfalle s falošným parmezánom

lenivaveganka - fotkalenivaveganka, 28. septembra 2012

Falošný parmezán nemá so syrom nič spoločné a cestovinám, nielen týmto, dodá úžasnú chuť.

Suroviny

1 na osobu  (väčší)
2 strúčiky
asi 2  hrnčeky
1 hrsť
1  hrsť
štipka




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji pražíme nadrobno nasekaný cesnak, pór a zalejeme zeleninovým vývarom. Okoreníme čiernym korením. Nesolíme! Vývar je dosť slaný.

  2. 2

    Varíme až kým sa nevyparí väčšina vývaru a nám tak vznikne hustejšia omáčka s rozvareným pórom.

  3. 3

    Medzičasom ste si určite stihli uvariť v osolenej vode cestoviny a teraz ich môžete primiešať k omáčke.

  4. 4

    Pripravíme si ,,falošný parmezán". Na oleji opečieme cesnak a pridáme k nemu hrsť strúhanky (najlepšia je domáca z tmavého chleba), hrsť pomletých orechov a rovnaké množstvo najemno posekaných sušených hríbov. Ak ich nemáte k dispozícii, usušte narýchlo v trúbe čerstvé šampiňóny. Ochutíme štipkou tymianu. Cestoviny posypeme poctivou hrsťou falošného parmezánu a podávame :)

  5. 5

    +bonus čo sa toho parmezánu týka, často improvizujem. Niekedy som lenivá a osmažím si na oleji len pomleté orechy s korením, inokedy pridám strúhanku. Najviac mi chutí kombinácia hríbov s orechmi a tymiánom, možno trochu cesnaku. Ako to máte radi :)

Diskusia k receptu

tornadolue
Páčia sa mi... aj blog, k lenivej vegánke budem rada chodiť po inšpiráciu :)
dajanca
zaujímavý názov... aj recept... aj nápad :-)
lenivaveganka
@zirafninka1 no vidis to, tolkokrat ma to nutili opravit, az som zabudla na hriby. ja niekedy robim tu struhanku len z orechov, inokedy pridam aj struhanku, alebo z orechov a hribov, ako mam chut :)
babidka
Na recept som som sa pozrela iba zo zvedavosti " co noveho vo vege komunite " a hned som objavila zaujimavost vo forme tej posypky na cestoviny :-) Urcite ju urobim a ochutnam a az potom sa rozhodnem , ci je to chut aj pre mna ...:-) Bola som totiz 10 rokov striedavo vegetarianka , veganka aj vitarianka /podla mojho aktualneho zdravotneho stavu/ a tak mam slabost pre take nezvycajne , ale napadite jedla .
garanco
Vyzerá to veľmi zaujímavo a chutne, príležitosne uvarím!
sebo
Recept je možno fajn a nič proti vegánstvu (a iným štýlom stravovania) nemám, ale bol by som osobne rád ak by sa jedlá nazývali pravými menami - falošný losos, falošný parmezán a pod. sú pri vyhľadávaní receptov prinajmenšom zavádzajúce. Myslím, že falošných vecí máme v obchodoch a kuchyniach nadmieru. :) Ak by niekoho zaujímalo, aké sú rozdiely medzi skutočnými parmezánmi _ Parmeggiano Reggiano a Grana Padano pripravil som pre vás článok. Viac na  www.i-potraviny.sk/parmezan-parmeggiano-reggiano-grana-pad...
elixir
veľmi sa mi páči falošný parmezán, vďaka za nápad :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia