Jablkové rezy

dajanca - fotkadajanca, 20. septembra 2012
Jablkové rezy
Foto: dajanca

Ďalší do zbierky jablkových.... Pôvodne je to vlastne recept na jablkovú tortu, ktorý som dostala od sestry, ale stalo sa mi, že sa v Zobraziť celý popisĎalší do zbierky jablkových.... Pôvodne je to vlastne recept na jablkovú tortu, ktorý som dostala od sestry, ale stalo sa mi, že sa v prostriedku neprepiekla, neviem kde bola chyba, tak teraz pečiem na plechu a rezy sa vždy prepečú a nakrája sa viac kúskov...

35 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
100 g
4 ks
250 g
100 g
1 + 1/2 PL
2 PL
1 ks
1/2
Poleva:
 podľa chuti
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Na strúhadle postrúhame jablká a nasypeme na ne 100 g detskej krupice, zamiešame a necháme minimálne 30 minút postáť, aby sa krupica napila šťavy z jabĺk.

  2. 2

    V ďalšej miske si zmiešame jeden a pol polievkovej lyžice polohrubej múky, 2 PL kakaa, 100g mletých orechov a 1/2 prášku do pečiva, ak máte radi môžete pridať aj trochu škorice.

  3. 3

    Nakoniec vyšľaháme 4 vajcia a 250g cukru + vanilkový cukor do hustej peny. Všetko primiešame k jablkám a zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (prípadne vymastený a múkou vysypaný plech).

  4. 4

    Pečieme na 170°C asi 30- 35minút. Po upečení papier odstránime, koláč natrieme lekvárom a polejeme čokoládou. Pred podávaním môžeme prizdobiť šľahačkou. Dobrú chuť... :-)

Diskusia k receptu

ula2
takéto milujem- mňam...)))
petra5
Mňam už viem čo upečiem najbližšie:)
dajanca
Ďakujem za komentáre... :-) vyskúšajte... koláčik je od jabĺk šťavnatý... a môžete skúsiť aj v tej tortovej forme... možno Vám sa to podarí a možno sa to už podarí aj mne... od vtedy mám novú tortovú formu aj nový sporák... :-))
marta5
Pekný - asi ho skúsim,vyzerá lákavo .
tiginko
večer som ho upiekla a práve som si ho dala k raňajšej káve, je výborný. Len malá poznámka: toto množstvo surovín je na menší plech, nie klasický. Ja som ho urobila z 1 1/2 dávky a piekla som ho v bežnom hlbokom plechu, koláčik je cca 2,5 cm vysoký
sany11
ja som ho robila vcera,je naozaj vyborny.ja som donho pridala este jednu na kusocky nasekanu margotku artemis.a je mňam
dajanca
Ďakujem za komentáre... som rada, že ste vyskúšali, a že chutil... :-)
@tiginko je to rozpis do tortovej formy, tak skús, bude určite vyšší... :-)
@sany vylepšeniam sa medze nekladú, veď aj vďaka maškrtníkom ako Ty vznikajú nové recepty... :-)
stacy77777
Dajanca,veru aj ja by som si dala.... pripomenulo mi to jeden recept,kde išli strúhané jabĺčka do cesta, ale kto ho v tej kope nájde???..D Ukladám si tento tvoj, páči sa mi.
dajanca
vďaka :-) @stacy77777 ...ja už som si založila v KK zvláštnu skupinu ovocné koláče aby sa mi ľahšie v tom množstve hľadalo... :-)
anina6
aj mne sa veľmi páči, jednoduchý, rýchly a dobrý. vyskúšam
myalab
250g cukru a len 100g krupice a 1,5 PL muky, to sa mi nezda. Na moj vkus presladene. Inak ma zaujal ...
dajanca
treba vyskúšať... :-) v pôvodnom recepte bolo až 300 g cukru aj mne sa to zdalo veľa a 50 som ubrala... tak skús ísť iba na 200 g, čo to urobí, ale na druhej strane máš v komentároch aj ohlasy tých, čo ho piekli a nesťažovali sa, že je moc sladký... chce to test- koľko ľudí toľko chutí... :-)
iva63
aj mne sa veľmi páči, určite vyskúšam-:) jablčok bolo dosť tento rok a máme aj také kyselkavejšie, tak si myslím,že ten cukor bude v poriadku...ozvem sa ako sa mi vydaril-:) ďakujem
dandika1
@dajanca ja som sa dostala k Tvojmu rcp. az teraz piekla kolacik v sobotu a musim povedat vyborny ,stavnaty ,chutny a hlavne rychly vdaka velmi potesil ((ja ho budem robit do buducna z jeden a pol davky,kedze mam vacsie plechy )) Praje peknu nedelu.
kucharka
Výborný, šťavnatý a hádam ešte aj lepší na druhý deň. Jeden z tých koláčov, keď potrebujete mať urobený o deň skôr.
Ja som do cesta prisypala ešte za hrsť hrozienok, bez škorice.
Ďakujem za recept.


dajanca
ahoj @Kucharka , krásne sa Ti vydaril, som rada, že ho niekto našiel aj po šiestich rokoch :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia