Palacinky bez mlieka a vajec

dvorka - fotkadvorka, 17. septembra 2012
Palacinky bez mlieka a vajec
Foto: dvorka

Nakoľko som si po čase dala rozlišovaciu diétu, varím obľúbené jedlá neobyčajným spôsobom. Tieto palacinky sú len z vody a múky. Dnešný deň mám Zobraziť celý popisNakoľko som si po čase dala rozlišovaciu diétu, varím obľúbené jedlá neobyčajným spôsobom. Tieto palacinky sú len z vody a múky. Dnešný deň mám jesť uhľohydráty kam patrí múka, ale nie bielkoviny.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 lyžice
1 lyžica
asi 2 dcl
  podľa chuti
 na potretie




Postup

  1. 1

    Mala som doma ešte sójovú múku, tak som jej dala trochu k hladkej a spolu s vodou som vymiešala metličkami hladké cesto. Ja mám rada tenšie palacinky, tak som pridala vody aby bolo cesto tenšie.

    Palacinky bez mlieka a vajec - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som naliala na mierne olejom potretú palacinkárku. Nechala som okraj mierne zružovieť.

    Palacinky bez mlieka a vajec - obrázok 2
  3. 3

    Palacinku som prehodením otočila a dopiekla aj na druhej strane asi minútku.

    Palacinky bez mlieka a vajec - obrázok 3
  4. 4

    Na palacinky som nemala tentokrát žiadne ovocie, lebo sme všetko zjedli, ale naplnila som každú iným džemom z tohoročnej úrody.

    Palacinky bez mlieka a vajec - obrázok 4

Diskusia k receptu

cathyc
ja robim palacinky bez vajec a mlieka bezne, nakolko som vegan. Palacinky su moje oblubene jedlo a preto si dovolim poradit dve vylepsenia, ktore zlepsia chut a krehkost tejto delikatesy. Namiesto vody davam sojove mlieko a pridavam do muky aj trosku sody bikarbony. Skuste a uvidite ten rozdiel.
julica
Ani cukor, ani soľ, citrónová kôra... ?
parles
Dvorka, tak to jsi tu dietu porušila! Soja má vysoký obsah bílkovin. Ale určitě se nic nestalo a hlavně že chutnalo!
medulienka122
Kimlo, na Slovensku v jedálnom lístku bežne čítaš "ham&eggs so šunkou a vajíčkom":-)), a to vo vyberaných hotelových reštikách za nekresťanské ceny..., ináč palacinky bez vajec som fakt neskúšala, za pokus to stojí, ak sa nevydarí, budú lietať aj panvice, aj prilepené palacinky
anykama
to už hej !/ Vela pečiem či varím bez vajec aj ked tam majú byť



















To už hej ! Palacinky bez vajíčka som ešte nevyskúšala.


astheart
hehehe Ty komentáře o hemenexu se mi líbí!!! :DDDDDDDD
astheart
A trochu osolit by se to palačinkové těsto asi mělo......
klaura
osoliť hej ... ale ja nesladím ani palacinky na sladko ... veď náplň je sladká dosť ...
cathyc
citronova kôra tam pre vônu môze ist, ale ani ja nesolim a necukrim cesto. A lepit sa nemaju preco.
cathyc
Kimlo a skusal si uz prazenicu bez vajec? Je vazne skvela a ma ju rada aj moja dcera, ktora vajcovu priam neznasala.
lucylee
@cathyc a aku muku pouzivas? Ja poznam prazenicu z tofu syra s kurkumou. Myslis tuto alebo inu?
zinnajdha
Ospravedlňujem sa, ale musím sa priznať, že mi nechutia, nemohla som ani sústo prehltnúť. Načo jesť palacinky bez vajec, to nie sú ani palacinky... Ale komu chutia, prajem dobrú chuť.
juzanskekorenie52
Ja som ich dnes vyskúšal na intráku, lebo spolubývajúci má neznášanlivosť na laktózu a boli super a hlavne mi prišli strašne sýte... to asi kvôli sacharidom v sojovej mučke. Ale fakt výborné :-)

ramzesa
Daju sa spravit aj s obycajnou mukou? Kedze nemozeme ani soju. Lebo moj prvy pokus skoncil v kosi, aj druhy... tak cesto som nakoniec vyliala :-(. Alebo bude chyba v panvici? Na obycajnej to nespravim, iba na teflonovej? Stale sa mi totiz o tu panvicu prilepili :-(. Ak mi mozete niekto poradit, velmi mi pomozete. Totiz doma su palacinky velmi oblubene.
dvorka
@ramzesa palacinky som už robila aj s obyčajnou múkou. Mám len teflonové palacinkárky, takže neviem či priliepanie je v panvici. No ak sa trocha potrie maslom alebo olejom, nemala by pripekať. A pečú sa pri nízkej teplote.
hanak
@ramzesa , ja robím palacinky z akejkoľvek múky. Miešam napr. 200g hladkej a 100g špaldovej (celozrnnej, ovsené vločky, semolínová.....), proste akú mám po ruke. Pridám 1 vajíčko, štipku soli, 450 ml perlivej minerálky a 3-4 PL oleja. Zmixujem ponorným mixérom, nechám postať hodinku a pečiem na dobre rozpálenej teflonovej panvici. Na panvicu už nedávam žiadny olej. Nikdy sa mi nelepia.
ramzesa
@hanak ked som ich robila s vajcom, tak sa mi nepriliepali, len teraz musim bez vajca a mlieka a soje :-p.
@dvorka asi skusim vymenit tu panvicu :-). Olej som najprv dala trocha ako ked som robila palacinky s vajcom a mliekom, potom som skusila dat viac a nepomohlo. Asi to chce skusat a raz sa mozno podaria.
mayari
Nejako málo múky - dokopy 5 lyžíc múky do 2 dl vody? Nepomýlila ste sa v tej mierke? Veľmi rada by som ich vyskúšala.
motyka
NO TOTO. Dvorka, si fakt šikulka. Najbližšie určite vyskúšam. Možno aj zajtra. Ďakujem za nápad.
vikulqa
Trošku sa mi najprv lepili, dala som o trošku viac muky ako je v recepte a už boli v pohodicke, inak su velmi dobre :) take chrumkave po okrajoch :)
katerin
Takéto niečo hľadám,len by mali byť aj bez múky.Môžem vymeniť tú hladkú múku za maizenu alebo za cizrnovú múku? Deti pre ktoré to chcem robiť nesmú lepok,vajce ani laktózu.
dvorka
Už som robila tieto palacinky aj z maizeny a boli jedlé, no myslím že by si ich mohla robiť aj zo špaldovej múky. Síce obsahuje lepok, ale nie je taký škodlivý ako v pšeničnej múke. Aspoň mojej dcére odporučili miesto pšenice špaldu.
tiginko
@karin vrelo ti odporúčam recepty na stránke fitnessguru.sk, okrem iného tam nájdeš aj výborné palacinky z mandľovej múky
katerin
Ďakujem vám za rýchle odpovede!Špaldovú múku tiež nesmú,:(
Idem pozrieť najprv tie palacinky z mandľovej múky a potom tie halušky.
Díky moc obom za radu!
frezia68
@katerin :veď sú rôzne bezlepkové múky a na palacinky aj tu nájdeš recepty na bezlepkové,aj na mlieko sú náhrady bezlaktózové a vajíčko sa dá nahradiť,daj si Googlu a nájdeš viac náhrad :-).Robievam z múky Farine a výborné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia