Slaná torta

johny46 - fotkajohny46, 10. septembra 2012
Slaná torta
Foto: johny46

Nebudem písať, že je to moja prvá slaná, lebo je tu viacero prvých, aj keď je to môj prvý pokus. Robil som ju pre Zobraziť celý popisNebudem písať, že je to moja prvá slaná, lebo je tu viacero prvých, aj keď je to môj prvý pokus. Robil som ju pre moju manželku na oslavu narodenín. Pospájal som viacero receptov, ktoré som tu na vareche našiel, preto ani nebudem popisovať podrobne ingrediencie, lebo je mnoho variácií a každý si môže urobiť tú svoju tortu podľa svojich chutí. A nakoniec nechcem, aby ma niekto obvinil, že som niečo jeho odkopíroval.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najprv navrstvíme plátky toustového chleba a natrieme nátierkami. Ja som ako prvú použil zafarbenú vareným vajíčkovým žĺtkom, druhú cviklovou šťavou a do tretej som dal najemno nastrúhané vaječné bielka, ktoré mi zostali po žĺtkoch z prvej vrstvy. Následne som natrel celý korpus smotanovo-maslovým krémom a olepil šunkovými plátkami. Následovala ďalšia tenká vrstva nátierky, aby bola torta pekná biela.Jednotlivé vrstvy vidno pekne na reze.

    Slaná torta - obrázok 1
  2. 2

    V rohu som vyrezal polkruh, do ktorého som umiestnil zrezanú hlávku kapusty kôli stabilite, lebo som chcel ako súčasť torty zakomponovať jedlú kyticu, ktorú som vytvoril z rôznej zeleniny.

    Slaná torta - obrázok 2
  3. 3

    Potom už môžete ozdobiť tortu podľa svojich predstáv. Ja som použil zhruba 1,5 kg mäsových výrobkov, ako je šunka, prošuto, viac druhov salámy a rôzne nárezy, plus ozdoby zo syra a zeleniny. Zhruba po piatich hodinách roboty je torta na svete. A môžem povedať, že všetkým chutila. Najprv bol úmysel dať ju ako predjedlo, no nakoniec bola podávaná na záver ako obdoba švédskych stolov.

    Slaná torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

jezibabka
nádherná.......práve plánujem niečo podobné na oslavu,ďakujem za inšpiráciu:-)... je naozaj úžasná
janealli
Tak to je nádherný umelecký skvost! Manželka musela mať radosť. Klobúk dolu pred takým šikovným mužom.
evusik
krásne si sa vyhral... ale čo ma úplne dostalo, že je taká krásna aj v reze, vyzerá to veľmi pekne a úhľadne :-)
ešte by sa mi páčilo keby si niekedy, keď budeš robiť takúto tortu, odfotil a popísal postup ako si robil jednotlivé kvety... lebo všetko človek len s fotky neodkuká...
si šikovný, manželka je na teba určite patrične pyšná :-))))
margaretka28
Nádhera,ten paprikový kvet vyzerá ako živá anturia,pekne si sa pohral,výsledok stojí zato.
orchidea
Nádhera...., ale tiež by som sa potešila nafotenému postupu ako aj množstvu použitých surovín napr. toustový chlieb, koľko ich na takú tortu treba?
johny46
Ďakujem vám všetkým za uznanie a pre orchideu chleba je treba 20 kusov na jeden plát. Záleží, koľko poschodí ,teda akú vysokú ju chceš. Ja som ukladal 5 krát 4 kusy, no formát je na každom podľa výberu.
jarunka
Krasna torta aj kytica, ja som sa k takemu niecomu este neodhodlala, hoci som to mala vela krat naplanovane.
domacapani
No, musim sa pridat k ostatnym. Je to paraaaaada. Ja nemam na take vyrezavanie nervy. Ja len zamiesat v jednej miske, mozno v dvoch, inak by som pri tom silno bola vokalna. A ani nemam predstavivost. Velmi sa mi paci veta: "A po piatich hodinach je torta na svete." Este raz uuuuzasne.
frona
nádhera,nádhera,nádhera a ešte raz nádhera. Aj ja by som takú prijala. Budem mať narodeniny :-),ale môj muž teda na takéto nie je....Ale zas vie urobiť iné.....napr. včera mi opravil žehličku,čo som myslela, že sa už budem musieť s ňou rozlúčiť.... :-)
miskam
Doslova umelecké dielo... A ešte robené s láskou.
mia2404
Paráda , dokonalá torta , si fakt šikovný a zručný :-)
medovnicek
Takéto niečo sa veru mne stať nemôže, môj chlap má problém uvariť aj vodu na čaj:), aj keď inak je veľmi zručný, veľmi sa mi tvoja torta páči, prekrásne si ju ozdobil, fakt klobúk dole pred tvojou šikovnosťou, žena mala určite veľkú radosť
ebaka
nádhera v chlebe zakliata....a tá výzdoba...v živote by som sa na to nezmohla....máš úžasnú fantáziu...si ma potešil,lebo krása vždy teší,pekný deň
marianne69
darmo,si raz kus sikovneho chlapa a vyborny kuchar zaroven,niektore tvoje recepty mam uz odskusane a aj sa u nas udomacnili,krasna slana torta,musela mat polovicka radost
ola111
Že wau,nemám slov,krásnu tortu si stvoril...
používateľ nemá avatar
dss
dss
No ozaj je to nadhera na take nieco je veru potrebna velka trpezlivost.Gratulujem k takej trpezlivosti a sikovnosti
galka01
Krásna práca, gratulujem....raz by som takú tortu chcela dostať aj ja....xi..xi..xi..možno sa aj dočkám, však?
aroooo
a neostalo? ani kúsok????, ukladám pre inšpiráciu,krása...
tatranka
Táto tvoja slaná torta je naozaj ukážkové dielko.Ani sa mi veriť nechce,že je to tvoja prvotina.Je tam všetko,ale všetko ako vo veršoch sa to rýmuje.Nič nie je navyše,nič tu krásu neruší.Si naozaj šikovný.
sneica
teeeda naozaj krasne...:) stastna pani manzelka ma sikovnnu polovicku...:)
helca103
nádherné umelecké dielo za ktoré by sa nemusel hanbiť ani šéfkuchár..... neviem neviem či sa náhodou neživíš podobnou činnosťou.
johny46
Ešte raz ďakujem všetkým za uznanie. Pre Helca 103 robím so železom a varenie je moje hobby.
vierutt
Úúúúúúúúúúúžasné! Kráááááááásne!
Pre juta: hodnotíme recepty, nerozdávame údery pod pás
salinka
To je fakt nádhera. Takéto veľdielo by som asi ani nerozkrojila, aby sa "nepoškodilo" :-)
sovka62
Johny, torta je nádherná a je vidieť, že bola robená z lásky, inak by si asi nemal toľko trpezlivosti. Blahoželám manželke k narodeninám aj k šikovnému manželovi.
tatranocka
Nádhera,keby som to začala rozoberať,pripadala by som si ako barbar,že ničím krásne dielo.
tilau
nádhera hotové umelecké dielo...musela som sa trikrát vrátiť a obzerať si ju...ale tiež by ma potešil fotopostup :D... ach keby mne toto manžel spravil na narodky...
pusta
klobúk dole, si veľmi veľmi šikovný. blahoželám ti.
jerica
si šikulík , ja veru na teba nemám , gratulujem manželke k narodkám :-)
zdezda
no proste, umelecké, chutné dielo, si šikovný :-)
gaba
...už pohľad na tortu je dobrý tak čo potom jej chuť? super...
drobeceva
Johny, Tvoja včerajšia priložená obložená misa ma doviedla tu, k slanej torte. Konštatujem, že si šikovný, fantázia Ti nechýba. Nádhera. MM ma isto radosť, keď ma doma takého pomocníka. Nech sa darí aj naďalej.
tatranka
Nejako mi tvoje krásne práce ušli.Len teraz pri tvojom poslednom recepte /koniec sezóny/, som zabruslila na tvoju stránku.Na studené ozdobné misy máš nadanie.A teší ma,že si východniar...Nech sa ti darí.
janocka84
ze wow, padla som na zadok :D kraaaaaaaaaaaasne, davam 5*. No dufam, ze sa tymto aj zivis, lebo ked vidim tie umelecke diela v jednotlivych receptoch tak by bol hriek ak nie :D:D:D
janocka84
...a ked budes najblizsie robit tie krasne kvety zo zeleniny, potesim sa fotopostupu :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia