Nátierka paprikovo-paradajková

marta5 - fotkamarta5, 9. septembra 2012

Minulý rok som bola na oberačke hrozná a tam som ochutnala skvelú pomazánku,ktorú ktorú priniesla jedná pani z Košíc .Je veľmi dobrá.Robila som ju Zobraziť celý popisMinulý rok som bola na oberačke hrozná a tam som ochutnala skvelú pomazánku,ktorú ktorú priniesla jedná pani z Košíc .Je veľmi dobrá.Robila som ju aj tento rok,komu som dala ochutnať,každý si pýta recept.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 kg
3 kg
1/2 litra
6 dcl
40 dkg
20 dkg
8 ks
1/2 balička
1 hlavka




Postup

  1. 1

    Papriku-baranie rohy /vyčistenú/ nakrájať na 2 cm kúsky,osmažiť na oleji.Paradajky rozmixovať a dať variť všetky prísady.Bobkový list a celé čierne korenie dať do gazy,alebo do vajíčka na sypaný čaj.Cesnak pretlačiť cez lis.Variť do zhustnutia pomazánky,naplniť menšie zaváracie poháre a dať sterilizovať.

  2. 2

    Kto ochutná -bude ju robiť každý rok.Je vynikajúca.

Diskusia k receptu

evkalibka
Chcem sa spýtať, tie paradajky sa mixujú zasurova alebo až keď sa všetko uvarí. Už som robila dve pomazánkychcem skúsiť.
marta5
Paradajky sa mixujú za surova,potom sa pridajú k paprike,ktorú smažíme na oleji.
tiginko
určite skúsim, vyzerá to super...a nič si z toho nerob, že si bola na oberačke hrozná :-)
marta5
tiginko,tam sa človek stretne s ľudmi ,ktorých nepoznám a získam stále niečo zaujímavé,čosi nové.
marta5
@tiginko ,ja som dostala recept,v ktorom mali byť ,,baranie rohy,, mala som ich málo tak som dodala papriku.,,Babanie rohy,, sú jemne pálivé. Asi nič nepokazíš ak dáš papriku.Nech sa Ti darí.
radost
pani@marta5 ,pozdravujem..
dnes som robila túto nátierku ..moja skúsenosť:
nepoznajúc výsledok-som sa rozhodla robiť z tretinovej dávky,teda 2kg rajčín a 1kg baranie rohy..ostatné som prispôsobila množstvu surovín a chuti...baranie rohy som nečistila-pokrájala aj s jadierkami..
suroviny z vlastnej záhradky...nebolo to prácne...poznačila som si recept aj do zošita...je pre nás prijateľný,chutný..
dakujem a želám všetko dobré...
varecháčkam a varecháčom zdar..!!
marta5
@radost - som rada,že Vám chuti pomazánka,ja som ju robila aj tento rok ,ale som mala málo papriky ,,barania rohy,, tak som pridala kapiu,je dobrá ,ale vadia mi tie šupky z kapie,nabudúce ich pomeliem.Pozdravujem Vás , nech sa Vám darí.
marta5
@tiginko - robil si tu pomazánku? Ani si sa nechváliš.Nebola som až taká hrozná,ale som oberala hrozna.Aspoň som sa zasmiala.
emil7
neviem ci je tu preklep ale pol litra octu a sest deci oleja prilis vela prave ju robim ale je to uplne kysle cisty ocot!!!!!!!!!!
marta5
emil7, - dobrý deň Vám - nakukla som do pôvodného receptu,na dávku 6 kg paradajok a 40 dkg cukru plus ostatné prisady, 3 kg baranie rohy je to v poriadku,/možno viac percentný ocot?/ja použivám 8 perc.bežne.Ak je tak,bude to dobré,som zvedavá ako to dopadlo,ozvite sa,verím - že OK.
marta5
radosť - dobrý večer, ďakujem za komentár, nech Vám chuti.
emil7
Zdravím.ocot ako tak sa trochu odbural ale je.slana tak bude asi len pod mäso, nejako to nevyšlo
marta5
emil7 - dobrý deň, mrzii ma,že je slaná - možno ak budete robiť na budúce je možne dať soľ podľa Vašej chuti. Mnohým chuti,ale koľko ľudi -toľko chuti. Nech sa Vám dari.
radost
@emil7
ja som ju robila vlani i tento rok..z menšej dávky..pochutiny upravujem-dľa našej chuti..nedodržiavam predpis presne..ako "hrubý" návod mi vyhovuje..
marta5
@tiginko - až teraz som si všimla,že som napísala - hrozná a malo byť s krátkym a čiže na oberačke hrozna. Je to neskoro,ale predsa. V rychlosti som si to nevšimla,aspoň sa človek nad sebou zasmeje,veď vonku je pochmurno.
marta5
Tak prišiel práve čas,že zase varím mojú obľubenú pomazánku.Tešim sa ,že si na nej pochutia,môj syn a moji známi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia