Čili cuketa fotorecept.

sonulienka - fotkasonulienka, 4. septembra 2012

Na obed sme mali dnes čili cuketu skúste.

40 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny

    Čili cuketa fotorecept. - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si pór a dáme ho speniť na olej, pokiaľ sa nám pór dusí nakrájame si cuketu na kocky.

    Čili cuketa fotorecept. - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na pór trochu podusíme a pridáme ostatné koreniny.

    Čili cuketa fotorecept. - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu dusíme asi 30 minút a potom pridáme syr v črievku necháme ho rozpustiť a na koniec pridáme kyslú smotanu.

    Čili cuketa fotorecept. - obrázok 4
  5. 5

    Uvaríme si cestoviny a obed je uvarený.Kto má rád čili je to výborné. Prajem dobrú chuť.

    Čili cuketa fotorecept. - obrázok 5

Diskusia k receptu

sylvinka
pekný receptík,v najbližších dňoch uskutočním :-)
sonulienka
Skúšajte ja som tiež chcela niečo nové a tak som zapla fantáziu a otvorila chladničku a recept bol na svete no a hlavne chutil.
rajnica
Fajn! Urobíme v sobotu obmenu - nie cuketu ale baklažán (biely)
A bez korenia a čili. Naša starká hovorí, že čím horšia kuchárka, tým viac štiplavých korenín.
sonulienka
@rajnica ja sa zase držím lekárov čo dokázakli, že čili je dobré na podporu srdca a preto som ho zaradila do jedálnička. Ale Tebe robí dobre vŕtať do nás varecháčov čo dávame sem recepty.Dnes si sa obul do mňa.Dokáž už aj Ty a daj Tvoj alebo Tvojej starkej dobrý recept sem a ohodnotíme Ťa.
leomax
@sonulienka vďaka za výboný receptik! Hoci moja manželka čili moc nemusí, veľmi jej to chutilo. Z baklažanu a bez čili by to už nebolo to, čo tu Ty prezentuješ. Keby som si mal vzbrať medzi @rajnica a Tebou, bezpečne to vyhrá cuketa a čili! Ešte raz vďaka!
klaura
ukladám do cuketových ... páči sa mi ... :)
tiginko
práve sme dojedli tebou inšpirovanú večeru, použila som namiesto taveného syra nivu a pridala som ešte lyžičku mletej papriky. Dusila som to len 10-15 min, máme radi chrumkavejšiu podobu cukiny. S bazalkovými celozrnnými špirálkami výborné jedlo, ktoré si určite ešte zopakujeme. Ďakujeme za fajn recept @sonulienka...
sonulienka
@tiginko ďakujem ja som zabudla napísať mletú červenú papriku aj ja som dala no a na budúce skúsim aj ja nivu.No ale podstata je, že chutilo.
evanaaa
Ja som cuketu tuším ešte nejedla, ale viem si to predstaviť, a ako vidím, suroviny sa dajú obmieňať.
A ešte pre @rajnica - tá tvoja przývka ťa ani nie je hodná. Mimochodom, štipľavá paprika a všetky podobné odrody, ako aj chilly , kajenská ap. obsahujú kapsaicín, ktorý je dobrý na trávenie - žalúdok a črevá, mal by si vyskúšať, pikantné je lepšie a chutnejšie.
Nechcem mazať, tak opravujem preklep - ....prezývka.
iveta108
no mňaaaaam, trošku som to s dovolením obmenila a pridala som 1 malý patizón, lebo aj cuketku som mala malú. Superpapanica :D
tiginko
@sonulienka nedá mi nepripomenúť tento tvoj recept, je u nás hádam najčastejšie používaný z Varechy, keď už nevieme čo si zobrať s dcérou do roboty, keď je večer málo času a suroviny takmer vždy doma, teda vždy s Nivou/Gorgonzolou namiesto taveňáka. Ďakujeme a zbožňujeme ťa! :-)
sonulienka
@tiginko som rada, že sa u Vás tento recept ujal. Je to výborné a ten syr to je na každom ja som vtedy mala momentálne toto k dispozícii tak som urobila aj tak. Tiež som už obmieňala syr keď som to robila. Teší ma a aj ja srdečne pozdravujem.
katka78
@sonulienka ďakujem pekne za recept a @tiginko za jeho pripomenutie (vďaka čomu som si ho všimla). Tiež som si zmenila syr a ochutenie, ale základ zostal a aj ja musím povedať, že je to vynikajúce jedlo. Rýchle, nenáročné a výborné. Až tak, že som aj fotiť zabudla :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia