Rýchla plnená paprika

jokin - fotkajokin, 28. augusta 2012
Rýchla plnená paprika
Foto: jokin

V chladničke my zostalo trocha ryže , paprika začínala vädnúť tak bolo treba pomíňať suroviny. Tento postup používam dosť často lebo je naozaj rýchli Zobraziť celý popisV chladničke my zostalo trocha ryže , paprika začínala vädnúť tak bolo treba pomíňať suroviny. Tento postup používam dosť často lebo je naozaj rýchli a pritom dobrý.

Suroviny

400 g
150 g uvarená
50 g
1 ks
1/2 KL
1/4 KL
4 PL
8-10 ks
2-3 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Šťavu z konzervy zlejem do hrnca. Mäso v konzerve zalejem horúcou vodou, aby sa rozpustila masť a tiež ju nalejem do hrnca. Teraz mäso vyklopím do mysy pridám uvarenú ryžu, vajíčko, strúhanku, korenie, soľ a všetko dôkladne premiešam.Zmesou potom naplním papriky. Kým zarábam mäso tak sa rozvarí voda pridám do nej pretlak a kečup. Do rozvarenej omáčky pridám naplnené papriky a varím tak desať minút. Ak by bola omáčka redšia tak ju zahustím zemiakovým škrobom, poprípade ešte dochutím. Prílohu si môže zvoliť každý podľa chuti. Predpokladám že podobný rýchli postup používa veľa varešiek. TAK MILÉ VAREŠKY DOBRÚ CHUŤ.

    Rýchla plnená paprika - obrázok 1

Diskusia k receptu

lorain20
Este nieco, omacku by som dochutila smotanou alebo maslom.
micanela
Jokin, nevaríš práve najzdravšie veci na svete ale tvoje recepty sa mi páčia lebo varíš ako bežný smrteľník a netváriš sa, že sa živíš iba receptami z 5* hotelov.
hubata
Škoda že nepredávajú hovädzie (bravčové) mäso vo vlastnej šťave vyrobené podľa pôvodnej receptúry. Ako rýchlovka je to dobrý recept, aj keď ja si najradšej pomeliem svoje mäso: my ľúbime pomleté mäso z hovädzej polievky aj do plnenej papriky.
aroooo
ako rýchlovka ok, počula som aj, že namiesto mäsa dali aj pečeňovú paštétu....
medovnicek
aj my máme toto jedlo radi, nepoužívam konzervu, ale mleté mäso, znovu konštatujem, že si kuchár na 1*
babina49
Aj mne zostala od vcera ryza,tak som urobila to iste,len s bravcovým mäsom. Aj toto je dobrý nápad.
cuckasiska
tak toto je mnam papanicko, tiez davam mlete mäsko, ale tiez mam tip od mamiciek z ihriska, ze pomelu resp. pomixuju slov tocenu, prave dnes jedna chvalila druhu, ze diky za tip-bolo to vyborne, tak asi vyskusam raz aj ja....
lusinkab
ako rychlovka je to super recept :-) musim povedat,ze som plnenu papriku este nikdy nerobila ale asi je cas ju vyskusat :-)
spetkasoli
výborný nápad, idem na to, všetko doma mám a takto šikovného kuchtíka mít doma:)
medulienka122
tú konzervu nepoznám, ale by som predpokladala, že to sú kocky mäsa, či nie? a v paprike vyzerajú ako mleté mäso, aj ja by som to niekedy skúsila
julica
Nápad super, len mi chyba cibulka ci cesnak, bobkovy list, nove korenie, troska mletej papriky...
zdezda
:-)ako rýchlovka v horúčavách je to skvelé
evanaaa
Takéto " rýchlovky " som zatiaľ ešte neskúšala, asi preto, že ak sa rozhodnem pre plnenú papriku tak robím len na jeden spôsob ( klasicky ), ale tiež nedávam do omáčky ani ten bobk. list, ani cesnak a cibuľku do mäsa, to by som už robila fašírky, ale každý má svoj spôsob ako mu to chutí, ja mám po mame...........
evanaaa
nehovorím, že by som nevyskúšala akúto má chuť, ale musela by som byť sama, neviem, čo by povedal môj muž, nemá rád, keď robím neoverené pokusy, a keď poviem, že treba skúšať, odpovie, že nech neskúšam na ňom, potom by sa nenajedol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia