Šošovicové fašíročky aj pre vegetariánov

zenfira - bez fotkyzenfira, 25. augusta 2012
Šošovicové fašíročky aj pre vegetariánov
Foto: zenfira

Keďže u nás v poslednej dobe fičí bezmäsitá strava, vyskúšala som spraviť fašírky zo šošovice. Sú veľmi chutné, vhodné na letný piknik, len tak Zobraziť celý popisKeďže u nás v poslednej dobe fičí bezmäsitá strava, vyskúšala som spraviť fašírky zo šošovice. Sú veľmi chutné, vhodné na letný piknik, len tak so šalátikom, alebo aj do vegetariánskeho "hamburgera". Použila som šošovicu v konzerve, takže aj celkom rýchlo spravené jedlo ;-)

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
3 strúčiky
1 ks
1 ks
100 g
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke do mekka.

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na drobno a na panvici opražíme na slnečnicovom oleji domekka. Mrkvu (použila som dosť veľkú mrkvu) ošúpeme a nadrobno nastrúhame. K cibuli pridáme roztlačené strúčky cesnaku, nastrúhanú mrkvu a spolu opražíme cca 3-4 minuty..

  3. 3

    Zlejeme šošovicu z konzervy a necháme dobre odkvapkať. Uvarené zemiaky popučíme na pyré a pridáme k nim cibuľovo-mrkvovú opraženú zmes a šošovicu. Pridáme najemno nastrúhaný syr, vajíčko, majoránku, osolíme a okoreníme. Pridáme múku - množstvo závisí aj od kvality zemiakov, keď nám pri pražení fašíročky nebudú držať, treba pridať viac múky. Všetko spolu dobre premiešame.

  4. 4

    Rukou vytvarujeme malé fašírky a vysmážame ich v panvici na rozohriatom oleji. Podávame so šalátom alebo v žemli ako hamburger.

Diskusia k receptu

pivonka
Práve som si otvorila Varechu, že si pozriem, ako spraviť šošovicový šalát a tu mi padli do oka tvoje fašírky, tiež zo šošovice. Veru si ich založím a naskore spravím. Recept vyzerá byť veľmi sľubný.
medulienka122
odložím si to , najbližšie vyskúšam podľa teba, dnes som prvýkrát v živote robila karfiolové fašírky, lebo som ich/karfiol/ poriadne povarila, až sa rozpadávali, chcela som ich len trošku - na vyprážanie, a tak vznikli fašírky - celkom mi chutia, len muž ostal v pomykove, že čo je tooo..:-)
wevewe
Hmmmm zaujimave. A aky objem mala ta konzerva?
izabella929
ja som robila z nej placky, mám ich tu v receptoch a boli skvelé.-)) aj fašírka môže byť chutná.-)))
srnkas
Wow! Toto je podla mojho gusta;-) A este maly tip->skuste to dat na plech s peciacim papierom a potriet len olivovym olejom a piect ako buchticky v rure;-) Je to este trosicku zdravsie ;-) ale fantasticky recept, zboznujem toto jedlo;-)
sovka62
Uložila som si medzi bezmäsité jedlá, vyskúšam, len neviem čo na to povie ten môj mäsožravec, fašírky sú jeho obľúbeným jedlom, tak aby som ho nesklamala.
1x lba
frezia68
To by nám určite chutilo a vyskúšam pečené na plechu,tak ako robím rezne,fašírky..... :-))) dobre si vymyslela.
kuchticka
Tento recept tiez rada vyskusam. Ja som uz robila sekanu zo sosovice, ale nedala som zemiaky tak sa trochu drobila pri krajani. A peciem tiez na plechu ako @frezia.
martamm
Už teraz som zvedavá, ako chutia, určite budú čoskoro u nás na tanieri... :))))
zenfira
Dakujem za komentariky, dufam, ze Vam bude chutit aj takato bezmasita forma. Konzerva, ktoru som pouzila ma objem 400g.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia