Krémová paradajková polievka

zenfira - bez fotkyzenfira, 25. augusta 2012
Krémová paradajková polievka
Foto: zenfira

Chutná krémová polievočka zo zrelých paradajok, naša obľúbená, je výborná teplá v zime na zahriatie a vlažná v lete na osvieženie. My ju robíme Zobraziť celý popisChutná krémová polievočka zo zrelých paradajok, naša obľúbená, je výborná teplá v zime na zahriatie a vlažná v lete na osvieženie. My ju robíme s cestovinovými hviezdičkami ;-)

Suroviny

1 kg
1 ks
3 strúčiky
3 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na drobno a osmažíme na olivovom oleji. Paradajky si rozkrojíme na štvrtinky (nešúpeme ich). K udusenej cibuli pridáme posekané strúčiky cesnaku a štvrťky paradajok. Premiešame a chvíľu spolu opražíme, potom pridáme paradajkový pretlak, bylinky, vegetu, soľ, čierne korenie a cukor (soľ a cukor každý podľa svojej chuti). Pomiešame a zalejeme 400 ml vody. Privedieme do varu a polievku varíme na slabom ohni cca 20 minút.

  2. 2

    Polievočku si rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez hustejšie sitko (pred tým vyberieme z polievky bobkový list). Do polievky prilejeme mlieko a spolu zahrejeme - už nenecháme prejsť varom! Nakoniec si polievočku ešte dochutíme soľou a cukrom. Podávame s cestovinovými hviezdičkami (alebo akoukoľvek drobnou cestovinou), prípadne s chrumkavou bagetkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

izabella929
práve pred chvíľkou sme ju mali na obed.-))výborná a mala som domáce rezence, zavarila som ich a pridala bazalku...mňááám.-))
sovka62
Je tu recept na plnenú papriku, kde sa do omáčky pridáva mlieko, autorka uviedla, že po nej nie sú problémy s nadmernou tvorbou žalúdočnej kyseliny. Vyskúšala som a naozaj, kyselina dala pokoj a to je v mojom prípade naozaj čo povedať! Ale to bol len jeden bonus, druhým bolo, že tá omáčka s mliekom bola neuveriteľne chutná, mala výbornú, jemnú chuť, ani sa mi nechcelo veriť, čo dokáže troška mlieka.
Tá tvoja polievka musí byť veľmi podobnej chuti, teda tiež výborná, tak ukladám a vyskúšam, už sa na ňu teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia