Soté na hrášku a fazuľke

hanee - fotkahanee, 9. augusta 2012
Soté na hrášku a fazuľke
Foto: hanee

Na brane som nasla oznam, ze nam buduci tyzden budu prerabat elektrinu,mame ratat s celodenou odstavkou elektriny na jeden, max dva dni. Tak som Zobraziť celý popisNa brane som nasla oznam, ze nam buduci tyzden budu prerabat elektrinu,mame ratat s celodenou odstavkou elektriny na jeden, max dva dni. Tak som sa miesto nakupu pekne vratila domov a nakukla do mrazaku a ladnicky co vsetko mozem spotrebovat a nevystavit zbytocne teplotam a znehodnoteniu.

8
porcií
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
3 PL
podla chuti
podla chuti
1 KL
2 velke
1 konzerva
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Cibulu osupene, nakrajame na kocky, a oprazime na rozpalenom oleji, tak 3 minutky, do sklovita. Pridame mletu cervenu papriku, rychlo opecieme a pridame umyte, na kocky nakrajane masko. Popekame zo vsetkych stran pridame korenie a sol, zalejeme horucou vodou a nechame prikryte dusit na miernom ohni hodinku, resp do makka.

  2. 2

    Ked je masko hotove, pridame, umyte, na vacsie kocky pokrajane zemiaky. Varime asi 25 minut, zemiacky by mali byt uplne makke. V tejto faze som do hrnca tak tri krat hrabla tym nastrojom, ktorym vyrabate zemiakove pyre. U nas tomu vravime "pučič", co zrejme nebude spisovny vyraz .o)) Robim to pre to, aby sa rozvarene zemiacky uvolnili do stavy a zahustili ju a nemusela som do toho zbytocne sypat na zahustenie muku.

  3. 3

    Dve minutky pred koncom vsypeme scedenu konzervu hrasku, alebo tak pol pohara mrazeneho a konzervu fazulky ktoru mate radi. Ja som mala bielu fazulu v rajcinovej omacke a dala som len pol konzervy, lebo maska som nemala zbytocne vela.

  4. 4

    Ako prilohu sme si dali len cerstvo upeceny chlebik a nic lepsie si k tomu ani predstavit neviem .o)

Diskusia k receptu

altyn
Velmi sa mi páci to zahustenie "pučítkom" ,teda zemiakom. Ale neviem si predstavit byť deň bez elektriny,veď by som musel byt na suchej strave, ja mám elektrický sporák... :-)))
viceroy
Predstavu o soté mám inú, toto je skôr hovädzie na zelenine, ale chutne spracované.
hanee
No povodne som to chcela nechat vydusit a nedavat tam zemiaky, tie boli urcene na zemiakovej placky... aaaale, ked pipol hotovy chleba, tak som zemiaky len nahadzala dovnutra a vznikol taky mixgulas .o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia