Jelítka a jaternice v lístkovom ceste

redakcia - fotkaredakcia, 1. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
300 g
6 ks
2 PL
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za pravidelného miešania. Keď je cibuľa ružová, prilejeme ocot a necháme vydusiť. Jelítka a jaternice pozdĺžne rozkrojíme. Spojíme vždy polovicu jelítka s polovicou jaternice a vzniknutú dvojfarebnú kombináciu zabalíme do šunky.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na 4 plátky. Na každý štvorec umiestnime spojené polovice jelítka a jaternice a PL lyžicu cibuľovej hmoty. Jelítko s jaternicou do cesta zabalíme a kraje cesta k sebe prilepíme.

  3. 3

    Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia