Fazuľové oriešky

notak - fotkanotak, 26. júla 2012
Fazuľové oriešky
Foto: notak

Fazuľa má mnohoraké využitie v kuchyni. Preto som si dovolil ponúknuť jej netradične upravenú verziu. Budem rád, ak niekto niečo podobné varil či upravoval, Zobraziť celý popisFazuľa má mnohoraké využitie v kuchyni. Preto som si dovolil ponúknuť jej netradične upravenú verziu. Budem rád, ak niekto niečo podobné varil či upravoval, keby poskytol svoje verzie.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Večer namočíme strakatú veľkú fazuľu do studenej vody. Ráno zlejeme, dáme do hrnca s nesolenou vodou a postavíme variť. Keď zovrie ,prevaríme cca 5 minút, vylejeme vodu a dáme novú čistú vodu. Toto opakujeme ešte raz. Zlievame preto aby sme z toho vyvarili puríni a aby fazuľa nás nenadúvala. Keď tretí krát voda zovrie, pridáme kávovú lyžičku sódabikarbóny. To preto aby fazuľa zmäkla. Necháme variť na silnejšom ohni cca 1/2 hodiny. Zlejeme.

  2. 2

    Pripravíme si panvicu dáme trochu oleja a postupne osmahneme fazuľu. Osolíme mierne a podávame.

  3. 3

    Ďaľšia varianta:

    Fazuľové oriešky - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme fazuľu už prepečenú tak nakrájame do nej paradajky a papriky. Dochutíme mletým čiernym korením. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

lia66
Tak toto som ešte nerobila-vyskúšam...vyzerá to totiž mňamózne!!!
sovka62
Toto je recept pre mňa, fazuľu mám rada. Vždy keď ju idem variť (a prvé vody tiež vylievam, naozaj to pomôže), namočím o hodne viac ako budem naozaj potrebovať, lebo tú čo je navyše počas varenia povyjedám veľkou lyžicou. Veď treba "ochutnať" či je dobrá, nie?
astheart
U nás se jedí podobné "fazole z kiškum" - fazole s kyselým mlékem. Fazole (nejlépe ty veliké - "becoki") se uvaří doměkka pak se polijí škvarkama. Zapíjíme kyselým mlékem. Já osobně přidávám nakrájenou cibuli a ocet, takže mi vznikne salát (mnoho lidí to tak dělá) a přímo to miluju! lol Recept je zajímavá varianta, vyzkouším. :)
valeri
Výbornééé, fazuľu máme radi, tiež mám nejaké recepty, niekedy ich pridám.
notak
Ďakujem za tipy, a každému kto sem niečo pridá. Je zaujímave, že čo všetko sa nachádza doma v šuplíku, aké recepty v kombináciach aké by sme ani nečakali. Teším sa na ďalšie vaše zaujímavosti :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia