Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové

ppokia - fotkappokia, 21. júla 2012
Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové
Foto: ppokia

Tento recept som našla na faceboku ,stranke pre celiatikov.A keďže viem že nie všetci ju navštevuju tak som sa rozhodla dať ho sem Zobraziť celý popisTento recept som našla na faceboku ,stranke pre celiatikov.A keďže viem že nie všetci ju navštevuju tak som sa rozhodla dať ho sem na varechu aby dobrí recept našiel každý. Troška som si ho upravila.

9-10
porcií
15 min minút
príprava
45 min minút
na 180°C °C

Suroviny

400 g
250 ml vlažné
3 ks
1 dcl
9 čl
1 ks
1 ks
1 čl
1 čl
 štipka
Plmka:




Postup

  1. 1

    Toto su suroviny na prípravu rožkov.

    Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové - obrázok 1
  2. 2

    Z droždia, teplého mlieka ,cukru a štipku muky som si spravila kvások. Po vykysnutí som pridala muku do ktorej som dala 1 vanilkoví cukor, guarovu gumu,štipku soli.Pridala som žľtky, olej,1 čl punčovej arómy a troška mlieka. Miesila som elektrickým šlahačom a postupne som pridávala mlieko.Keď bolo cesto skoro vymiesené preložila som si ho na podložku a rukami som ho ešte vypracovala.Spravila som si šúlok a nakrajal na rovnaké diely.

    Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové - obrázok 2
  3. 3

    Rožky sa nemusia ničím plniť. No ja som dávala nutelu aj orechovú plnku. Na obrázku je nutela. Tu však treba dobre zatočiť,aby netiekla pri pečení von, mne troška tiekla.Keďže ešte nemám takú zručnosť s rožkami nie sú rovnako veľké.Ale to na chuti nič nemení.Potom som ich naukladala na plech s papierom na pečenie a potrela som ich vajíčkom a posypala troška makom.Dala som ich do truby na 40°C /15 min. kysnuť a potom som prepla na 180°C /20min. piecť.

    Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové - obrázok 3
  4. 4

    Rožky som dala do truby na 40°C /15 min. kysnuť a potom som prepla na 180°C /20min. piecť.Tieto rožky sú mekulinké a veľmi chutné.

    Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové - obrázok 4

Diskusia k receptu

ainy
krásne, tiež skúsim....aké sú na druhý deň, ak teda ostane niečo?
sonulienka
máš ich naozaj krásne už som si recept uložila určite ich vyskúšam pre dcéru v auguste má meniny tak jej ich upečiem. Ďakujem za receptík.
ppokia
ainy, dala som do mrazničky a v chladničke som si nechala 4ks.Nie su ako čerstvé ale boli mäkučké . Ja som si ich ale dala do mikrovlnky ohriať, len na pár sekund. Jeden kus som tiež zo zvedavosti nechal len tak volne v sáčku v chlebníku a ráno som okoštovala. Nebolo to zle chutilo mi to ako klasické lupačky ked stoja dva tri dni. Treba skusiť lebo ja osobne ani klasické rožky/ked som ešte nemala zistenú celiakiu/ na druhí a už vôbec na tretí deň mi nechutili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia