Zavárané uhorky ako ich robí Izka fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. júla 2012

Nakladanie uhoriek je u mňa veľký deň..obyčajne robievam prvú časť, keď už je na záhradke všeličo...paprika, rajčiny,cibuľa,cukiny jeden deň a naraz...ostatné ako dorastajú a Zobraziť celý popisNakladanie uhoriek je u mňa veľký deň..obyčajne robievam prvú časť, keď už je na záhradke všeličo...paprika, rajčiny,cibuľa,cukiny jeden deň a naraz...ostatné ako dorastajú a oberám každý tretí deň, pridám k nim to, čo práve na záhradke nájdem...rada kombinujem a robím pestré poháre..páčia sa mojej rodine a samozrejme aj chutia..

25
porcií
480 minút
príprava
7 minút
na 70 °C

Suroviny

 a biela
na dno pohára:
4 ks
4 ks
4 ks
1 ks
3 krúžky
2 kúsky kvet aj drevitá časť..
7 ks
1 list na vrch..
1 balíček




Postup

  1. 1

    Bola som pozrieť uhorky, či už bude také množstvo na veľké nakladanie...nazbierala som za bedničku, okolo 10 kg.obrala som papriku baraní roh, našla som krásnu bielu cukinu aj zelenú, už som našla aj patizon, zelené rajčiny, veľa z nich nedávam, ale keď ich nájdeme v pohári sú vďačné,vybrala som si mrkvu, cibuľu, pozbierala kôpor aj listy zeleru a mohlo sa začať veľké umývanie..

    Zavárané uhorky ako ich robí Izka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uhorky veru treba poriadne vyumývať a po búrke boli aj dosť zablatené..

    Zavárané uhorky ako ich robí Izka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyla som si poháre a pripravila všetko, aby som sa nemusela zdržiavať , že čosi chýba..očistila cibuľu, mrkvu a tú rada vykrajujem do tvaru kvetu...všetko som mala pripravené a mohlo sa začať...na dno 7 dl pohára dávam:3 krúžky cibule/ odkrojím po celej ploche/, potom dám 4 nové korenie,4 čierne celé korenie, 4 klinčeky, 1 bobkový list,kvet kôpru..a začnem ukladať uhorky...naložim spodnú časť a už potom zdobím,,,všetko pekne, aby to vyzeralo vábne..ozdobne dám medzi uhorky aj hrozienka, na vrch dám buď kôpor, ako bol aj na dne pohára, ak som na dno nedala, tak ukončím listom zeleru..

    Zavárané uhorky ako ich robí Izka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo, všetko je naložené už aj s nálevom zaliate...nálev: na 4 litre vody som dala 1 liter octu,350g.cukor,100 g soli...akk máte radšej sladšie, nie je problém pridať cukor, treba ochutnať nálev...

    Zavárané uhorky ako ich robí Izka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetky som zatvorila..niektoré sú na zakrúcanie, iné obyčajné na zatvorenie hlavou..dala som ich sterilizovať...na 70 st. iba 7 min..máme radi chrumkavé uhorky..

    Zavárané uhorky ako ich robí Izka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prvých 7 pohárov už vysterilizovaných...prajem dobrú chuť..

    Zavárané uhorky ako ich robí Izka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

paleva
Izabella a cukinu si samu ako uhorky nerobila? ja som skúsila minulý rok, ale manželovi sa akosi nepozdávala, možno som niekde urobila chybu, neviem, ale tvoj recept je veselý, teda obsah pohára, ukladám
hubata
Nááádhera! Aj v zime ti budú zaváraniny pripomínať krásne letné dni. Och, tá tvoja záhrada @Izka , tá sa mi veľmi páči.
izabella929
@paleva , prebehni sa v mojom albume receptov a na 9 strane nájdeš recept na zaváranú čalamádu ako to robím ja...je farebná, čo všetko som dala do nej, máš to v popise..ale ak by sa ti táto nepáčila, zájdi si na Azet,mám tam svoj klub ,,varíme a pečieme s láskou,, kde nájdeš recepty, ktoré na Vareche nie sú a tam je aj cukinová čalamáda biela..inak, ja kapustové čalamády nerobím, neznáša ju môj žalúdok a preto aj do papriky plním čalamádu z cukiny a vysterilizujem..úžasná chuťove a verím, že aj manželovi sa zapáči...na Azete mám tento istý nick: Izabella929..je tam samostatný album: zaváranie..potom napíš, ako sa vám páčila zaváraná cukina podľa mňa...dík..)
1x helus
izabella929
@hubata , Jarka veľmi pekne ďakujem za komentár..)ja robím také zaváraniny, aby sa na poličke všetky usmievali na mňa.-)))všetko, čo do nich dám je jedlé a veľmi chutne skombinované..verím, že ak to niekto vyskúša, bude nad mieru spokoný...)
karolka
Máš to naozaj krásne, určite aj chutné, blahoželám...
izabella929
@tricia ,robím aj ja pikantné na opekačku, ale záleží od toho, pre akých konzumentov sa zavára..pre deti nemôžem robiť s čípoš paprikou...ďakujem pekne za komentár.-)
astheart
Mám léta něco podobného. Na litrovou láhev (sedmičku je třeba přepočítat): 3 dkg cukr, 1,5 dkg sůl, 30 dkg voda, 8 dkg ocet. Do láhve: 3 kuličky pepře, 2 nové koření, 1 hřebíček, hořčičné semínko, cibule, mrkev, kopr ( a cokoliv ještě chceme). Nálev svařím, horkým zaleju ve sklenicích a sterilizuji do doby, až okurky změní barvu. Pak hned vyndám, postavím na víčko a nechám vychladnout.
Každý, kdo je ochutnal, už jiné nechce. Jsou lepší než "znojemské".
astheart
Zapomněla jsem: Do láhve ještě bobkový list.........Omlouvám se.
marianne69
@izka v tvojej spajzke alebo pivnicke,neviem,kde tie dobroty skladujes,to musi vyzerat ako v obchde,ale v biokvalite:-)tam by som sla rada:-))) vyzeta to vyborne...
izabella929
@marianne69 ,mám veru dosť veľkú špajzu, mám v nej jednu dvojdielnu starodávnu po prababke skriňu bez dverí, iba poličky som si nechala, krásna vyrezávaná...okrem nej mám police na malé poháre...na jeseň je všetko plné...keď budú všetky police plné, odfotím a môžeš sa v mojom bieobchode pokochať...díky moc za krásny komentár.-))
marijanka712
@izabella929 ako vždy krásne a chutné, u teba jedia aj oči a také jedlá mám rada, že očami sa pritiahneš k jedlu- a o vôni ani nehovorím ešte šťastie, že je medzi nami zopár desiatok km, aj ja mám rada ked sa police usmievajú , asi sa aj ja pohrám s tou mrkvou je to pekné a zaujímave , urobím aj podla teba zopár flašky ,ale pridám si tam aj feferon a budú mať názov Izkiné uhorky potom v zime ti poviem ako chutia.....pači sa mi tvoj elán pre každú prácu do ktorej sa pustíš....
paleva
deakujem Izabella, idem listovať a následne zavárať, ja totiž tiež kapustu nemusím
izabella929
@marijanka712 , ďakujem pekne za milé slová.-))už sa teším, keď mi napíšeš o tom.-))) mrkvičku si nakvietkuj takto: očisti. poriadne vyumývaj, polož si ju na kuchynskú útierku, aby sa ti nešmýkala sem-a tam...zober nôž a od jedného konca ťahaj špičkou noža ryhu..potom ju ešte zopakuj, aby si na nej urobila tzv. brázdu...a pekne okolo osi mrkvy, robievam 3-5 brázd...potom stačí umyť pod tečúvou vodou, aby zbytky odplavilo a pokrájať na kolieska a máš kvietky..))) nech sa ti vydaria..)
jokin
Vyzerajú skvelo a isto aj tak chutia a ešte k tomu pikantné, také milujem.
an3da
Môžem sa pridať k ostatným že vyzerajú prekrásne...jedna otázka : sterilizovanie v rúre, poháre poukladané do plechu v ktorom je voda a na poháre sa kladie mokrá utierka? Ďakujem vopred za odpovedˇ.
margaretka28
Tiež to rada kombinujem,dávam cibuľku,mrkvu a baraní roh,kôpor,ale patizon a cukety som ešte neskúšala.
medovnicek
je vidieť, že ťa takáto práca baví, zaváraš nielen pre chuť, ale aj pre oči a to sa mi veľmi ráta:)
ola111
No Izabel,jedna báseň,tie plody zo záhradky,je u teba čo obdivovať....
helca103
ked som mala záhradku tiež som robila všetko zo všetkým...... to tvoje zaváranie je krásne farebné a v zime si budeš užívaš plody svojej práce. Máš naozaj krásne farebné a rôznorodé zaváranie.Aj tvoja záhrada musí byť pastva pre oči :-)
izabella929
@helca103 , ďakujem pekne.-))ak ju chceš vidieť, mám fotoalbumy na Azete...aj úžitkovú aj okrasnú záhradu..tam mám tiež tento nick..
valeri
Pekné, takéto "mišungy" robím veľmi rada, napr. cuketka, uhorka, cibuľka, mrkvička, mladučká struková fazuľka, karfiol ....
danda3
Aj ja som sa kedysi takto vyžívala v zaváraní, ale doma to nikto neocenil, tak už dávam len uhorky a nálev a finito! ♥
marijanka712
Izka dnes nakladám "Izkyne uhorky" neviem kolko fliaš bude , ale tvojim menom sa budú na mna usmievať v mojej komôrke
nikolka11
dobri podvecer chcem sa spytat ci ma niekto volaky dobri recept na zavaranie zeleniny napriklad karfiol-uhorka-mrkva patizon..... na sladkokyslo alebo take volaco.dakujem.
izabella929
@nikolka11..t úto zmes robievam aj ja, keď sa dá na trhu už zohnať lacnejší karfiol..vhľadom na to, že sa jedná o približne rovnako tvrdé zeleniny, sterilizácia je 20 mn. na 70 st. a ja to robím takto: mrkvu postrúham na hrubšie,karfiol rozoberiem na menšie ružičky, uhorku buď nastrúham na hrubo, alebo nožom na pekné šikmé kolieska a patizon buď na kocočky nožom, alebo ho postrúham na hrubo..urobím peknú farebnú zmes,,zvyknem spestriť alma paprikou, alebo baraním rohom...na dno pohára ide..3 krúžky cibule, 4guľky čierne celé korenie,4 nové korenie, klinčeky 4 ks a tam, kde sa bude v pohári nachádzať karfiol. dávam ako ozdobu hrozienka...nálev: na 4 litre vody dávam 1 liter octu, 350 g cukru, 100 g, soli..všetko spojiť pomiešať, zaliať zeleninu a sterilizovať...budem to robiť aj ja trošku neskôr...dobrú chuť a potom mi napíš, či sa podarilo a ako chutilo.-) dík..
marijanka712
Izkine uhorky sú už vysterlilizovane a zajtra sa budu v komore na polici na mna usmievať aj s kvietkami z mrkvy od Izky.@izabella929
a ked ich ochutnáme dám vedieť ako ich prijala moja rodinka.Založila som iba 7 -7dcl flašiek, ale dúfam, že moja záhrada sa prebudí z letného spánku a bude úrodná....
sracz
... opäť nádhera, šperk domácej pani s chuťou a vôňou domova! Perfektná práca, ako inak, milá pracovitá včielka Izka, starostlivá to @izabella929 - vo všetkom máš pravdu, vo všetkom po Tvojom! ... aha a nezabudnúť (podľa mojej dobrej víly babičky lady Ann), že posledný deň na zber a následné spracovanie uhoriek nakladačiek, je deň sv. Vavrinca (10. augusta). Aj tu nakladám každoročne! Hugacskám, Ty si určite v predstihu! Pekné dni!
izabella929
@sracz..te ší ma, že sa to moje uhorky páčia, ale tie sú nie len pekné, ale aj veľmi chutné...žiaľ, toto je minuloročná úžasná úroda, o ktorej už iba snívam,,,ľadovec mi zničil skoro všetko a teraz mám ruky v bodu a nemám ich čím zamestnať...mám objednané 20kg u farmára, ale asi ani jemu sa nedarí, lebo minulý rok som už uzavárala v tomto čase fest..)ale verím, že všetko dobehneme,,,aj ke´d to nebude už to, čo bolo minulý rok...na stromoch zostalo málo ovocia po búrke a tak len pozerám, či mi tam niečo ešte zostane, alebo padne na zem aj to posledné..takže ako čítaš, vôbec nie som v predstihu...neviem bátyuskám, či bude niečo v mojej kúzelnej špajzi, to veru teraz ťažko dokážem odhadnúť...ďakujem pekne za milé a povzbudivé slová.-)
njdevil
konecne recept bez pouzitia Deka! Kde sa len pozriem, vsade spominaju Deko a nakolko tu o nom niet ani chyru, ani slychu, ani si nevies predstavit, ako som sa tomo Tvojmu receptu potesila! Dakujem!
izabella929
@njdevil..je to dobre, že redakcia uverejní niektoré recepty spred roka, lebo nie každý mal možnosť všetky recepty zachytiť...inak , ja takto zaváram výdy, tiež neznášam deko a jemu podobné veci...robím si nálev sama a všetko je v pohári iba zdravé...teším sa, že sa ti recept páči a keď budeš v zime papkať, spomeň si na mňa.-) a ja ti veľmi pekne ďakujem.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia