Kokosovo - ananásová torta

domci4 - fotkadomci4, 2. júla 2012
Kokosovo - ananásová torta
Foto: domci4

Táto tortička bola pečená z lásky pre mojeho tatina k meninám :) Nie je to niečo extra, ale bola chutná :) odtiaľto je inšpirácia Zobraziť celý popisTáto tortička bola pečená z lásky pre mojeho tatina k meninám :) Nie je to niečo extra, ale bola chutná :) odtiaľto je inšpirácia http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-srdce-new- design-fotorecept/16150-recept.html

20 minút
na 175 °C

Suroviny

2 a 1/2 PL
4 ks
4 PL
2 PL
1 čl
1 PL
1 ks
 podľa pudingu
 podľa chuti
2 pl




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus, ja som piekla v silikonovej srdiečkovej forme. Vyšľaháme bielka s cukrom a postupne do neho zašľahávame žltka, kokos, muku s ppd a vodu. Pečieme pri 175 asi 20 min. Treba odsledovať :)

  2. 2

    S metličkami vyšľahéme pudining, pridáme cukor a maslo. Korpus si rozkrojíme na dve časti a pokvapkáme ananasovou šťavou. Dáme krém ( aj celý,ja som spravila chybu, krém som dala navrch a roztiekol sa mi celý marcipán). Na puding navrstvíme ananás.

    Kokosovo - ananásová torta - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme druhou časťou korpusu a pokvapkáme ananasovou šťavou.

    Kokosovo - ananásová torta - obrázok 3
  4. 4

    Korpus natrieme krémom ktorý si spravíme s masla, rumu a cukru. Neodporúčam dávať ten pudingový. Zakryjeme marcipánom a ozdobíme. Dáme stuhnúť do chladu. Môj marcipán bol trošku od farbiva lebo v obchode mali len šmolkov(cukríky) a tak som chcela kvôli efektu mať tmavší. Tu je moja ozdôbka...

    Kokosovo - ananásová torta - obrázok 4
  5. 5

    Ešte kúsok torty

    Kokosovo - ananásová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

marijanka712
krásna tortička a hlavne tatinovi urobila velkú radosť a všetci ste si dobre pochutili pripájam sa ku gratulantom a tá ružička je perfektná si velmi šikovná.
3sandra3
domci4 krásna tortička,,, ty budeš onedlho hotový profesionál... super ti to ide :-))
mama3chlapov
tatino musel byť pyšný a šťastný. Prajeme mu všetko naj! A tebe nech sa ďalej darí v kuchyni.
sonulienka
@Domci4 krásna naozaj sa Ti podarila si šikovnica a oteckovi prajeme všetko dobré určite je šťastný,že má takú dobrú dcérku a neviem či si si všimla, že som pridala aj poťahovky ktoré som skúšala.
cica2
Dominika, si úžasna a veľmi šikovná! :-) Tvojmu tatinovi prajem všetko najlepšie k meninám, verím že tortička ho potešila, vidno že je robená z lásky! :-))
domci4
Babule ďakujem Vám všetkým za pochvaly. Sonulienka samozrejme,źe som si všimla. Budem musieť čím skôr vyskúšať.
evanaaa
@domci4 , obdivujem mladé dievča, ako si ty, lebo v dnešnej dobe ich veľa nieje čo by sa zaujímali o varenie, nieto ešte o pečenie. A vidieť, plody tvojho snaženia stoje za to, perfektné!
domci4
@evanaaa Ďakujem Ti :) mňa to baví a chcela by som sa tomuto venovať aj naďalej




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia