Strúčiková polievka

jokin - fotkajokin, 25. júna 2012
Strúčiková polievka
Foto: jokin

Už dávnejšie som písal, že sa dá pomerne lacno variť aj dnes. Pridávam prvé meny, kde využívam jednu surovinu na vytvorenie dvoch jedál. Konkrétne Zobraziť celý popisUž dávnejšie som písal, že sa dá pomerne lacno variť aj dnes. Pridávam prvé meny, kde využívam jednu surovinu na vytvorenie dvoch jedál. Konkrétne tu sa jedná o údené mäso ktoré my ochutí polievku a urobím z neho aj hlavný chod. Tieto recepty mám ešte od mojej mamy iba som ich trochu upravil.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

500-600 g
300 g
300 g
3 PL
2 PL
1 KL
1/2 KL
1 KL
1-2 PL
1.5 l
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme variť údené mäso do vody. Kým sa uvarí tak zbavíme strúčky kostrnkov a pokrájame ich na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a tiež pokrájame na menšie kocky. Smotanu si rozrobíme s múkou a trochou vody na redšiu kašičku.

    Strúčiková polievka - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme mäso uvarené tak ho vyberieme a odložíme na druhý chod. Do vody dáme variť fazuľkové stúčky. Keď už sú skoro mäké tak k ním pridáme zemiaky. Do polievky pridáme soľ, korenie a bobkový list.

    Strúčiková polievka - obrázok 2
  3. 3

    Keď už sú uvarené zemiaky pridáme rozrobenú smotanu a ešte krátko povaríme. Kôpor dávam až na tanieri, nakoľko ho všetci nemajú radi.

Diskusia k receptu

marijanka712
dnes som mala takú polievočku na obed a manželovi som robila zo strúčikov prívarok s perkeltom len tak sa mu za ušami hrče robili od dobroty .....už mám prvú fazuľku v záhrade tak si pochutnávame každý po svojom....
izabella929
robievam ju často.len bez údeného mäsa, dávam pre chuť malý kúsok údenej klobásky...) vyzerá skvele.-)
hubata
Sa máte ..... keď máte záhradu!
Dala by som si takejto polievočky, omáčky alebo len tak so strúhankou aj 3 x po sebe.
duschko
Polievka je ulozena v KK. Tieto recepty ma vratili do cias davno minulych, ked mamka varila ako sa dnes hovori - racionalne a velmi zdravo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia