Bratislavské rožky

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
Bratislavské rožky
15 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 g
60 g
250 g
25 g
100 ml
2 ks
150 g
150 ml
120 g
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

  2. 2

    Pridáme droždie, rozpustené vo vlažnom mlieku. Všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto tuhšej konzistencie.

  3. 3

    Po odležaní naplníme plnkami (maková: zomletý mak, mlieko, práškový cukor, škoricový cukor. Orechová: Postrúhané vlašské orechy, mlieko, vanilkový cukor) a tvarujeme rožky.

  4. 4

    Uložíme ich na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme pomaly kysnúť a zaschnúť, opäť potrieme a necháme zaschnúť.

  5. 5

    Po usušení zo strán každý rožok mierne stlačíme, čím jemne popraská a pri pečení vytvorí charakteristickú glazúru. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 až 18 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
orchidea
Ten bod 5 ma zaujal, recept určite vyskúšam, kysnuté cestá mám rada a rada ich aj robím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia