Jelení chrbát so šípkovou omáčkou

Richard Obenrauch
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 25. novembra 2009
Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Foto: Pravda - Sandra Támerová
2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g
100 g
100 g
50 g
300 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti z jelenieho mäsa a necháme variť približne 1 hodinu. Potom vyberieme mäso, pridáme šípkový džem, rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.

  2. 2

    Očistený jelení chrbát zbavený blán, nasolíme a nakoreníme, a dáme piecť na rošt. Slivky dáme do hrnčeka, pridáme víno a cukor, a dáme variť až kým omáčka nie je lesklá – vyredukovaná na polovicu.

  3. 3

    Gnocchi uvaríme vo vode s trochou oleja. Servírujeme nasledovne: na tanier poukladáme uvarené slivky. Pridáme gnocchi a nakrájané mäso. Polejeme šípkovou omáčkou.

Diskusia k receptu

retig
Gnocchi uvaríme vo vode s trochou oleja....
V Tulipáne varia z polotovarov?
alechandro
už tam v živote nevkročím, to tie chnochi neboli home made??? smutné na 5*...
foggie
hmm ricardo dobri receptik skusim ponuknuť na poľovnickom plese dam poton vedieť oké boli reakcie ,zatim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia