Tuniakovo-syrové cestoviny

lucina2222 - fotkalucina2222, 12. júna 2012

Tento recept sa skladá výhradne z mojich obľúbených surovín, ktoré konzumujem dosť často. Preto mi jedného dňa napadlo spojiť ich, a tak vznikli vinikajúce Zobraziť celý popisTento recept sa skladá výhradne z mojich obľúbených surovín, ktoré konzumujem dosť často. Preto mi jedného dňa napadlo spojiť ich, a tak vznikli vinikajúce cestoviny ktoré odporúčam ľuďom, ktorí majú podobné chuťe ako ja :) Prajem dobrú chuť.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
1
1/2
1
3 PL
3  čL
 podľa chuti
1  balenie
1 dcl




Postup

  1. 1

    Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode ,,al dente", zlejeme, premyjeme studenou vodou a necháme odtiecť. Jarnú cibuľku nakrájame na drobno, a osmažíme ju na olivovom oleji.

  2. 2

    Po chvíľke, keď už cibuľka začne rozvoniavať, pridáme konzervy tuniaka. Trocha ho ešte podrvíme s vareškou aby v omáčke neostali veľmi veľké kusy. Smažime chvílu spolu s cibuľkou. Pridáme pretlak, zeleninový bujón ktorý sa rozpustí priamo v zmesi (nepridávať vodu), ochutíme grilovacím korením a chilli omáčkou. Neustále miešame aby nám omáčka neprihorela. Počkáme kým omáčka začne pomaličky vrieť a pridáme polovicu veľkého syra Bambino (alebo jedno malé balenie) soliť nie je potrebné, pretože tavený syr je dostatočne slaný, a omáčka po jeho pridaní jendoducho nemá chybu. Ak treba pridáme vodu, ale omáčka by mala byt hustá aby sa dobre prilepila na cestoviny. Syr nechame dobre rozpustiť a zázrak je hotový.

  3. 3

    Na vopred pripravené cestoviny pridáme tuniakovo-syrovú omáčku, ktorej nemusíte pridať veľa, pretože je hustá a intenzívne chutná, a podávame. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

adustek
mňam cestovinky :) takéto som ešte nerobila..musím vyskúšať
martinis
Jednoduché a nepochybne chutné - mám nápad na vylepšenie : možno by som vyskúšal zameniť tuniaka vo vlastnej šťave za toho v olivovom oleji, a tú cibuľku opražiť rovno na ňom :-)
eraserhead
ak tie cestoviny premyjeme studenou vodou a necháme odtiecť, nezlepia sa dokopy a neobschnú na nejakú guču?
kým sa pripraví omáčka? (tej mimochodom nerozumiem za mačny mak)
lucina2222
treba vyskúšať a uvidí sa.. Mne sa zatiaľ vždy podarili a každému chutili.. a treba aj vedieť aké cestoviny kúpiť :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia