Chlebový posúch zo špaldovej múky a ovsených otrúb

stacy77777 - fotkastacy77777, 30. mája 2012

Bol to len rýchly nápad, ale na moje prekvapenie, veľmi chutný a u nás doma bude od teraz určite často.

8
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 g
30 g
2 lyžice
1 lyžička
3 lyžice
400 ml
0,5 lyžičky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Chlebový posúch zo špaldovej múky a ovsených otrúb - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si do misky múku, otruby, morskú soľ, ľanové semienka a olivový olej. Do stredu vyhĺbime jamku, dáme pol lyžičky cukru, nadrobíme droždie a zalejeme vlažnou vodou. Necháme vykysnúť.

    Chlebový posúch zo špaldovej múky a ovsených otrúb - obrázok 2
  3. 3

    Zamiesime cesto. Cesto robíme redšie, takmer liate. TAKMER! Necháme kysnúť cca 30minút. Potom ho opatrne vyklopíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Mokrou lyžicou roztiahneme do tvaru posúcha. Potrieme olejom a ešte troška posypene ľanovými semienkami.Necháme takto prichystané kysnúť ešte 20minút.

    Chlebový posúch zo špaldovej múky a ovsených otrúb - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180stupňoch približne 35minút/podľa rúry/. Na naše prekvapenie, chutil naozaj veľmi dobre.

    Chlebový posúch zo špaldovej múky a ovsených otrúb - obrázok 4
  5. 5

    Ešte dajakú dobrú pomazánku, zeleninku a môžeme podávať. Dobrú chuť !

    Chlebový posúch zo špaldovej múky a ovsených otrúb - obrázok 5

Diskusia k receptu

klekipetra
Fajn! A v sobotu máme na chalupe obed: takýto posúch (trošku nasekaného cesnaku namiesto semienok) a fazuľovú alebo šošovicovú poklievku. Zase nebudeme musieť umývať riad- kamaráti taniere vylížu.
stacy77777
Ľudia, ani neviete, aké chute mi robíte s tým cesnakom a ja surový nemôžem....Moje vnútornosti ho akosi nezvládajú...
izabella929
pasúchy ľúbim.-)) už aj by som sa do neho pustila....krásny a nepochybne aj chutný.-)
alexdidi
Určite je tento posúch veľmi chutný.Držím Dukanovú diétu a pečiem si posúchy len z ovsených otrúb a tiež sú chutné.Keď skončím,určite si upečiem aj ten tvoj.
danda3
Tak ten vyzerá úžasne, už je uložený v KK.♥
luckaprima
tak, tvoje pečenie sa mi zatiaľ darí výborne, vyskúšam aj tento fajnový posúch, už dlhšie premýšľam čo urobím s tou špaldovou múkou čo sa usmieva v špajzi
marianne69
to bude vynikajuci posuch,presne podla mojho gusta,hriech nevyskusat,ukladam si
ana7
vyskúšané a výsledok parádny :) pridala som ešte usmaženú cibuľku a aj slnečnicu, od teraz tento posúch bude u nás veľmi často na stole
kulina
Este som neochutnala ale napeceny uz je. Namiesto hladkej spaldovej som dala hladku celozrnnu spaldovu a otruby som vynechala. Avsak posuch mi splasol a vobec nie je nadychany ako ten tvoj. Neviem ci je to tou mukou alebo tym ze som to piekla na 3 podlazi a nie na 2 kde sa maju piect posuchy. Trosku ma vsak zarazilo to mnozstvo vody a predppkladam ze sa mi vsetka nestihla vyparit, lebo sa mi spravila rychlo korka.
Rozkrojila a ochutnala a som spokojna velmi. Trochu je vo vnutri vlhky, ale to moze byt celozrnnou mukou, ale bubliny su a to som rada. Takze ak bude polovicke chutit, mavame ho castejsie.
stacy77777
@kulina - teší ma,že chutí. Ako píšeš, to, že je vo vnútri trocha vlhký,môže byť tým tretím podlažím, v tomto až tak poradiť neviem, ja mám starú elektrickú rúru,má už chudera 19 rokov, ale nechcem sa jej vzdať,pokiaľ nemusím...:-)),lebo sa mi v nej hlavne kysnuté koláče dobre pečú. Ja občas, keď mi chytá skoro vrch prikryjem na chvíľu alobalom a tak dopekám. A mám zaužitý aj druhý spôsob, najskôr dám na 50°C na takých 10minút, potom pridám na 120°C na chvíľku, až potom na 180°C dopiecť, Mnohí tu na Vareche sa tomu čudovali, niektorí aj vyskúšali,cesto krásne nakysne v rúre a je jemné. Ak chceš, skús takto. Veľmi pekne ti dakujem za správu, potešila....,pekný deň.
radost
@stacy77777
hľadám aj ďalšie tvoje recepty..no..nenašla som..ešte dvojzávin so zeleninovou plnkou tu je..skúsim tvoj posúchový mix..želám všetko dobré..