Výborné pečené kura

martamm - fotkamartamm, 20. mája 2012
Výborné pečené kura
Foto: martamm

Veľmi rada pripravujem jedlá, ktoré sa dajú upiecť v jednej nádobe. Pečené kuriatko je na našich stoloch často, ale tento recept je troška iný....Veď Zobraziť celý popisVeľmi rada pripravujem jedlá, ktoré sa dajú upiecť v jednej nádobe. Pečené kuriatko je na našich stoloch často, ale tento recept je troška iný....Veď skúste a uvidíte...

4
porcie
30 minút
príprava
1 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
200 gr
1 zväzok
1 zväzok
1 stonka




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolky. Dáme na čistú kuchynskú utierku, vysušíme. Dáme do misy, osolíme, polejeme olivovým olejom. Pridáme na kocky nakrájané plátky údenej krkovičky. Bylinky umyjeme, nasekáme. Polovicu pridáme do zemiakov, premiešame.

  2. 2

    Kurča nakrájame na porcie, osolíme. Plech vyložíme papierom na pečenie, do stredu uložíme porcie kuraťa, pokvapkáme olejom, posypeme druhou polovicou byliniek. Pripravenými hranolkami obložíme zvyšok plechu. Plech prikryjeme alobalom a vložíme do rúry, predhriatej na 250 stupňov na 30 minút. Po tomto čase už kuriatko krásne rozvoniava, plech odokryjeme, kuriatko polejeme výpekom. Môžeme potrieť troškou smotany, aby pekne sčervenelo. Dáme ešte do rúry zapiecť pri 180-200 stupňoch, pokiaľ nevznikne chrumkavá kôrka. Podávame s miešaným zeleninovým šalátikom.

Diskusia k receptu

medovnicek
aj ja mám takéto receptíky rada, človek nenašpiní toľko riadu, určite vyskúšam
afataga
pekny vonavy receptik, len ja nemam rada udene maso tak tu krkovicku by som vynechala alebo nahradila slaninou
martamm
afataga a slanina nie je udena? Pokojne mozes udene, aj slaninku vynechat. Bylinky tiez daju zemiakom zvlastnu chut a aromu...

afataga
mas pravdu aj slanina je udena :-) ale neviem preco nemam rada udene maso ani syry
ola111
Dobrý receptík,takéto jedlo môžem vždy,to údené mäso to ešte fajn
prevonia...
micca
hm to sa mi paci bude v nedelu na obed dakujem
martamm
Dievčatá, všetkým Vám ďakujem za komentáre a dúfam, že si pochutnáte....
matata1
@martmm kuriatko robím podobne, len nepridávam údené, ale zeleninku akú mám doma (mrkvu, petržlen, cibuľu, cesnak, šampiňóny...). S tým údeným to môže byť dobré. Len bylinky ja veľmi nemusím, tak ich vynechám. Veď je to veľmi variabilný recept a každý si ho spraví podľa svojej chuti.
mesiar50
@martamm
Tiež rád pečiem všetko v jednej nádobe.Chute sa spečú
dokopy fantázia.Tvoje jedlo je bez chybičky
martamm
mesiar50, nejde le o to, ze sa chute daju dokopy, ale po jedle zostava menej nadob na umytie, setrim si cas a ruky, hoci priznavam, ze v tomto mi manzel vydatne pomaha. Co sa nedava do umyvacky, to umyje on. :)
mesiar50
@martamm
Urcite mas pravdu.Povedzme tu z umyvanim nemam velky problem opisem ako to tu funguje:
Umyjem 1 tanier jednu lyzycu asi tolko
Varim si tu aspon na 3 dni+sucha strava v rezerve
Tvoj muz ma moje simpatie ked ti pomaha z umytim riadu.*PA *
lasagna1
Dobrý receptík,ukladám.Páčia sa mi komenty:výborné,len tam nedám toto,tamto,hento...A ešte to stále bude toto?
lizatko
@Lasagna1 (17.6.2014 11:52)

Veru, častokrát to tu je, že niektorí chcú zmeniť pomaly polovicu ingrediencií, tak potom by som odporučala vyhľadať iný recept, a nie zničiť a úplne preonačiť pôvodný.
petrkluc
@Lizatko (15.5.2017 13:27)

@lizatko a @lasagna1 , tak teď doopravdy nevím. Dívám se na recept, který je variabilní a každý si ho může přizpůsobit dle sebe, nebo na zákon, který je třeba slepě následovat a dodržovat ho pod hrozbou třestu smrti gilotinou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia