Tortička z lesného chodníčka fotorecept

tiziana - fotkatiziana, 20. mája 2012
Tortička z lesného chodníčka (fotorecept)
Foto: tiziana

Veľmi obľúbená svieža tortička mojich detí alebo ako okabátiť deti, aby zjedli biely jogurt :- ). I keď príprava je trošku dlhšia, vyplatí sa. Zobraziť celý popisVeľmi obľúbená svieža tortička mojich detí alebo ako okabátiť deti, aby zjedli biely jogurt :- ). I keď príprava je trošku dlhšia, vyplatí sa. Tortička patrí medzi tie zdravšie sladké dezerty, lebo recept nezahŕňa ani maslo, ani olej, ani šľahačku...a ovocie môžete použiť podľa svojej chuti :-)

12
porcií
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
80 g
2 PL
80 g
3 ks
Plnka:
300 g
150 g
3 ks
4-5 PL
Na vrch:
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom ušľaháme šľahačom do penista, za stáleho miešania pridáme vodu a múku. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne ho jemne vmiešame do pripraveného cesta. Hladké cesto vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (ja som použila priemer 26 cm). Pečieme v predhriatej rúre pri 190°C (25-30 minút). Upečené cesto necháme vychladnúť.

    Tortička z lesného chodníčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si namočíme 3 plátky želatíny do 4-5 PL vody na 10 minút, aby napučali.

    Tortička z lesného chodníčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým želatína bude hotová, vymiešame si jogurty s práškovým cukrom (ak je ovocie sladké, z množstva cukru sa môže ubrať). Napučanú želatínu rozpustíme na miernom ohni, odstavíme, pridáme 2 PL z pripravenej jogurtovej hmoty, zamiešame a takto pripravenú zmes vlejeme do zvyšnej jogurtovej hmoty. Dôkladne premiešame.

    Tortička z lesného chodníčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jogurtovú plnku vylejeme na vychladnutý korpus a dáme na 1 hod do chladničky stuhnúť.

    Tortička z lesného chodníčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tortičku vyberieme z chladničky a poukladáme na ňu ovocie. Tortové želé si pripravíme podľa návodu na obale a polejeme ňou ovocie. Najlepšie pomocou varešky nanášať želatínu na ovocie, lebo liatím by sa miešala s jogurtovou plnkou a ovocie by uhýbalo do strán :-). Takto pripravenú tortičku dáme stuhnúť do chladničky na min. 2 hod.

    Tortička z lesného chodníčka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pri podávaní dozdobíme šľahačkou. Pozn.: Ak sa tortička chladí menej alebo sa použijú 2 plátky želatíny (viac som akurát nemala), tak sa bude trochu rozlievať, ale chutiť bude zaručene rovnako. mňam!

    Tortička z lesného chodníčka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia