Zajac na mrkve fotorecept

remcula - fotkaremcula, 16. mája 2012
Zajac na mrkve (fotorecept)
Foto: remcula

Zajíce jsem dělala naposledy snad před 15 lety. Tehdy mi kamarádka donesla zajíce a taky recept na něj. V Albertu měli super akci Zobraziť celý popisZajíce jsem dělala naposledy snad před 15 lety. Tehdy mi kamarádka donesla zajíce a taky recept na něj. V Albertu měli super akci na zaječí stehna za 135kč -840g no, nekupte to!:-))) Takže jsem vzpomínala a snad jsem si vzpoměla dobře, protože to bylo úžasnééé!!!........@Remcula

2 porce
porcie
2 hodiny+ uležení v minút
príprava
2 hod minút
na 200 stupňů °C

Suroviny

cca 400
1
1 PL
3 gulocky
3 gulocky
2 ks ks
1/2
 podle chuti
 podle chuti, (nemusí být)
cca 100 g
1/2 l
4-5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Zaječí maso odblaníme

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ....a dáme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny. Zbaví masa pachuti divočiny..

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    slaninu si nakrájíme na kostičky a dáme na pekáček vyškvařit

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso. Posypeme nasekaným česnekem..

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.

    Zajac na mrkve (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

margaretka28
@remcula ,my ked robime zajaca,tak ho dávame do pácu aj na 4-5 dni,kyslé mlieko,to nepoznám,naozaj stačia 2 dni? My nechávame namočené v zmesi koreňovej zeleniny a korenie poobne ako ty,bobkový list,borievky,potom dusíme a zahusťujeme smotanou,k tomu knedľa,alebo halušky.Tvoj recept si ukladám a niekedy,ked bedeme zase mať divočáka tak skúsim.
remcula
@margaretka28 , já jsem zkoušela i takový "pajc", jak píšeš s králíkem. Kyška mi z toho vyšla lépe. Já už mám to druhé sttehno 3 den v té kyšce. Tak se chystám ještě na jeden recept. Opravdu tam není nic cítit, ta kyška to vytáhne:-))
tori111222
remcula: paráda..super receptík. ukladám do KK, vyskúšam....ďakujem.... zajačie mäsko je najzdravšie a najčistejšie mäsko.. ja zvyknem uvariť na polievku, potom teplé rozporcujem a obalím v cestíčku a vypražím, zemiaková kaša , uhorkový šalát
margaretka28
Včera som si listovala staršie číslo jedného českého časopisu,prišla som po recept na Berovického králika,pozerám,čítam,odkiaľ ja tú tvár poznám,až ked som si prečítala meno,zistila som,že si to ty,pekne opretá o akýsi konár,usmiata ako vždy....tak som ťa odhalila.:-))))
remcula
@margaretka28 , a podstatně mladší, co?:-))) Pořád se snažím posílat nynější foto, ale asi se jim líbí to, co tam mají. Je to na zahradě, jsem opřená o starý strom:-)
margaretka28
Ty vyzeráš stále dobre,každý je taký starý,aký sa cíti,no a ty s tvojim optimizmom,budeš mladá aj v osemdesiatke....:-DD
remcula
@peter64 , to dělává moje kamarádka, sem tam někde něco vyčtu a upravím si to podle sebe:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia