Údená krkovička so zemiakovou náplňou

Martina Mešková
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 15. mája 2012
Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
500 ml
Plnka:
500 g, uvarené nastrúhané
200 g, nakrájaného na kocky
200 g




Postup

  1. 1

    Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu. Počas pečenia podlievame čiernym pivom. Necháme stáť do druhého dňa.

  2. 2

    Plnka: Všetky suroviny na plnku zmiešame a dochutíme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, môže to byť dobré, ešte som to takto nevidela. Ale poznám naopak, šunku v zemiakovom ceste.
jarunka
To vyzera byt dobre. Tiez som takto este nevidela. Podava sa asi studene, ze ?
hubata
Krásny recept a pritom jednoduchý, nenáročný na suroviny. Fakt ako ste napísali: musíme ho vyskúšať lebo @pani Mešková varí vynikajúco. Vďaka za receptík, už ho aj ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia