Koložvárska kapusta bez mäsa

vegegulas - fotkavegegulas, 11. mája 2012
Koložvárska kapusta bez mäsa
Foto: vegegulas

Ak máte radi koložvársku kapustu a nemáte veľmi v obľube mäso, tu je postup, ako sa dá chutne a rýchlo spraviť aj bez neho.

4
porcie

Suroviny

50 g
2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1 strúčik
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si sójovú drť – zalejeme vriacou vodou, vytlačíme vodu a dáme na panvicu s mierne opraženou cibuľou. Za stáleho miešania opekáme dozlatista. Keď je drť chrumkavá, pridáme roztlačený cesnak, čierne korenie, červenú papriku a majorán. Do zmesi som prvýkrát vyskúšala dať najemno nastrúhané údené tofu. Výborne to dochutilo celé jedlo. Ale predtým som to dlho robievala bez tofu a smotany a bolo to aj tak chutné, takže ak tieto suroviny momentálne nemáte, nevadí.

  2. 2

    Ďalší postup je už jednoduchý: vrstvíme ryžu, ktorú následne potrieme smotanou, na to dáme opraženú sójovú drť s nastrúhaným údeným tofu a posypeme to kyslou kapustu. Ja som to nazačiatku prikryla alobalom, aby to príliš nevyschlo. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút prikryté a potom dopekáme odokryté.

Diskusia k receptu

redakcia
V postupe spomínaš smotanu, v surovinách nie je, treba to doplniť ak je v recepte použitá.
radulienka
Hm, prečo nie, nemusí byť vždy mäso i pre nevegetariánov, vyskúšam, lebo kapustičku a koložvár milujem.
laurisia
Je to naozaj fajn, aj ja to robievam. Inak - výborná je k tomu tatárska omáčka :-)))
lucylee
Uz som tuto verziu varila, ale bez tofu. Velmi mi to chutilo a mam na to strasnu chut :-) Inak klasicku kolosvarsku neznasam uz od mala. Ale s touto by som si dala povedat :-)
marienka44
@Vegegulas ,urcite je v recepte chyba, lebo 50 g soj. drte je malo na take mnozstvo ostatnych surovin. Prosim upresnit. Inac, idem hladat v spajti sojove kocky alebo drt a ostatne mam. Tesim sa, ukladam do KK.
3sandra3
ja si myslím, že tej soj.drte tých 50 g nie je málo. Veď ona napučí a trochu zväčší svoj objem. Tiež si dávam do kk. Páči sa mi recept.
haston
50 g sójovej drviny by malo stačiť, ale každý si predsa varí podľa seba a často dávkuje suroviny len tak, od oka.
elalea
....uz len ten nazov je "zlocin..."....;-)))
strucik
Pre mňa radšej bez tej sóje. Ak jem bez mäsa, nemám potrebu si ho nahrádzať.
1x mitzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia