Moravské otrubové koláčiky po dukanovsky

bibia1 - fotkabibia1, 6. mája 2012
Moravské otrubové koláčiky po dukanovsky
Foto: bibia1

Vhodné od 1. fázy. Podľa počtu pridelených ovsenných otrúb na deň, si rozdelíme dávku koláčikov. Recept som našla na internete, ale trošku som si Zobraziť celý popisVhodné od 1. fázy. Podľa počtu pridelených ovsenných otrúb na deň, si rozdelíme dávku koláčikov. Recept som našla na internete, ale trošku som si ho pozmenila :).

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 PL
2 PL
3 ks
250 g
1 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s polovičkou tvarohu, pridáme otruby, sladidlo podľa chuti, prášok do pečiva, mlieko a vyšľaháme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do otrubovej masy. Na fóliu na pečenie vrstvíme kôpky ďalej od seba. Cesto sa roztečie.

  2. 2

    Druhú polovicu tvarohu vymešiame so škoricou a sladidlom. Na každú otrubovú kôpku navrstvíme tvaroh.

    Moravské otrubové koláčiky po dukanovsky - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do vyhriatej rúry piecť na 30 - 40 min. Po upečení, necháme vychladnúť priamo na plechu. Prajem dobrú a sladkú chuť :). Z tejto dávky mi vyšlo 12 koláčikov.

    Moravské otrubové koláčiky po dukanovsky - obrázok 3

Diskusia k receptu

martamm
Fiha, to je zaujimave, tie otruby to drzia spolu? Je to zvlastne, ze ziadnu muku nedavas, ukladam si recept, prilezitostne upeciem...
marianne69
ja sice neviem kto je to dukan,ale kolaciky su bombove stoja za vyskusanie,mohla by som dat namiesto stevie hnedy cukor a kolko?
marikafil
Ja by som prosila zdroj - kde sa dajú kúpiť ovsené otruby, ja som zatiaľ videla len pšeničné.
bibia1
ahojte
@martamm - hej pekne to držia po kope tie žĺtka s tvarohom a keď sa ti podarí krásne ušľahať bielka, tak spolu s práškom do pečiva máš vyhraté :)
@marianne69 - ja som použila pár kvapiek do cesta aj do tvarohu, a robila som prvýkrát, takže fakt neviem, koľko toho cukru - podľa chuti, skúsiť na malíček :), len potom doporučujem dlhšie šľahať, aby sa ti cukor roztopil a tu by som zmenila postup - najskôr by som šľahala samotné žĺtka s cukrom a až potom by som pridala tvaroh s ostatnými prísadami.
@marikafil - ovsenné otruby sa dajú kúpiť v niektorých lepších DM drogériach, v obchodoch so zdravou výživou, alebo cez internet, možností a stránok, kde predávajú je veľa
tetuska
@marikafil
v Jednote ich kúpiš najlacnejšie, inak v predajniach zdravej výživy a DM drogériách.... držím Dukanovu... takže kupujem...
martamm
Dakujem za info, pozhanam a upeciem, som veeelmi zvedava, ci sa mi podaria...
alexdidi
Ukladám a čoskoro vyskúšam,chystám sa na túto diétu....
evanaaa
Stévia je v obchodoch so zdravou výživou, možno sa spýtať aj v lekárňach. J apoužívam Sorbit, Xylitol, ale vyskúšam aj stéviu, min. rok som mala zasadenú, pár lístočkov som vysušila, mala by som zohnať sadeničky a znovu zasadiť. Ináč, sladím aj fruktózou a inými aj tekutými sladidlami, aj tabletami.
evanaaa
@bibia1 , som rada tomuto receptu, ukladám si do klónky Dia recepty, vďaka. A ešte - odporúčam predajne Norbi Update, sú určené tým, ktorí sa chcú zdravo stravovať a aj diabetikom - všetko bez cukru.
lucylee
Dukanka je teraz riadny fenomen. Kazdy sa tak stravuje. Kolko si schudla? Pozor na jojo efekt. Ja casto robim cibulovniky podla Dukana.
clody
Ja viem kto je dukan, a tento recept mi prišiel náramne vhod. Ukladám a určite vyskúšam.
bibia1
jéj, koľko komentov, a ja o nich neviem, prepáčte
stéviu, kúpite určite v predajniach so zdravou výživou, dá sa objednať aj do lekárne, ak sú ochotní.
@evanaaa , prosím ťa, kde si zohnala sadeničku? tiež som nad tým uvažovala, že by som si ju posadila, a prešli by sme na steviu celá rodina, super je, že ju už môžu užívať aj deti od 3 rokov.
@lucylee schudla som zatiaľ diétou 6,1 kg od 14.4.2012. No jojo efekt hrozí, hlavne ak diétu ukončíš pred jej koncom, ale toto je trať už na celý život
som rada, že sa vám receptík páčil, včera som robila pizzu, škoda, že som nespravila foto
ludmila73
Milá bibia1 tvoje recepty mi veľmi pomohli pri Dukanovej diete ak ťa môžem poprosiť kde všade ich môžem nájsť z čoho čerpáš dakujem za odpoved
bibia1
@ludmila73 som rada, že sa ti moje recepty páčia, a že ti aj chutia - tieto moje recepty sú taká inprovizácia
- je veľa stránok, kde nájdeš recepty na dukanku - ja som už vo 4. fáze skoro 3 mesiace, takže už dukanujem len tak pozvoľna
- neviem, či tu môžem dať link na inú stránku, ale keď si dáš do vyhľadávača dukanova diéta 1. stránka - vyskočí ti portál, kde je veľa receptov v sekcii Recepty - a taktiež už vyšla aj kniha Receptov Dukanovej diéty - treba len hľadať
- ak budeš niečo potrebovať, kľudne mi hoď mail, rada poradím, ako sa ti darí ?
strelko
tieto kolace som robila vcera a su neskutocne dobre :) odporucam :)
mirkamt
Diétu nedržím, ani sa nechystám (nie že by sa nezišlo zhodiť, ale diéta nie), ale zapáčili sa mi tieto koláčiky, tak sme ich včera s dcérou upiekli rovno z dvojnásobnej dávky. Príprava nenáročná, krásne sa upiekli a chutili nám, takže určite ich pripravíme aj nabudúce ;-) (Namiesto stévie som použila kryštálový cukor a do plnky škoricový cukor).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia