Divina na môj spôsob

mracik9 - fotkamracik9, 15. februára 2013
Divina na môj spôsob
Foto: mracik9

Divina sa v našom jedálnom lístku nachádza pravidelne,tak sa chcem s vami podeliť o jej prípravu,kto nemá divinu, môže použiť aj bravčové.

5
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
100 g
3 ks
1/2 balíček
1/2 čl
1/2 pl
2 ks
2 pl
5 dkg
príloha:varené zemiaky s maslom a pažítkou
šalát:
1 hlávka
1 ks
1 ks
2 ks
250 ml
1 čl




Postup

  1. 1

    Ako prvé si zoberieme maslo,roztopíme,pridáme doňho kardamon,cesnak,vitana korenie a soľ.

    Divina na môj spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko očistíme,odblaníme, narežme a naklepeme.Potom ho do toho masla naložíme a v uzatvorenej nádobe necháme do druhého dňa marinovať.Na dno pekáča dáme pokrájanú cibuľu,na ňu položíme marinované mäsko,zalejeme to zvyšnou marinádou a dáme do trúby piecť.Prikryté pečieme pri 180st C asi 3/4 hodiny,záleží od mäska aké je staré.

    Divina na môj spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa mäsko pečie,očistíme si jabĺčka,ktoré nakrájame na kolieska,tak aby mali v prostriedku dierku.Keď už je mäsko skoro mäkké, poukladáme naň jabĺčka.Do prostriedku dáme lyžičku slivkového lekváru a necháme ešte chvíľu piecť, nakoniec na vrch jemne postrúhame syr.

    Divina na môj spôsob - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu som urobila klasické varené zemiačky a šalátik.Šalát: cibuľu a uhorku postrúhame,osolíme,hlávkový šalátik a paradajku pokrájame na malé kúsky,zmiešame dokopy zalejeme bielym jogurtom a dochutíme korením na zaziky,podávam v liste zo šalátu.

    Divina na môj spôsob - obrázok 4
  5. 5

    A tu je zloženie korenia v balíčku ktoré som použila. jedlá sůl kamenná (max. 55%), cibule sušená mletá, česnek sušený mletý, chilli jalapeno drcené (6%), pepř zelený drcený, šípek sušený mletý (3,5%), chilli drcené (6%), pepř černý drcený, chilli chipotle mleté (1,6%), pepř červený celý, zázvor drcený.

Diskusia k receptu

grandma
Vyzerá to fantasticky, divina mám rada. Ak zoženiem určite si urobím.
dajanca
to musí byť lahôdka... aj keď k divine sa asi nedostanem, skúsim to z hovädzieho alebo bravčového mäsa. Viem, že to už nebude ono, ale vďaka za inšpiráciu :-)
dandulka
ukladám si recept , sú tam suroviny podľa našej chuti . vyskúšam niečo nové.
mracik9
dandulka,izabella929,akeber,tak to som strašne rada že sa vám môj receptík páči,vyskúšajte,určite vám to bude chutiť.
wegar
Vyskúšam, ale určite bez Vitana korenia (druh vegety?) a bez eidamu. To sú kuchárske barličky, ktoré mi k takémuto výbornému receptu - a k divine všeobecne - vôbec nepasujú.
mracik9
wegar,to korenie zatiaľ neviem nahradiť ničím iným,robí to tam originálnu chuť a ten syr,zdalo sa mi tam také prázdne,ak nechceš nemusíš
turistka
@Mr áčik9- už aj som dala do KK, lebo divinu nikdy neodmietnem, je mňam, no na masle som nikdy divinu nerobila, niekedy vyskúšam.
nonna
Tak toto je PARÁDA!!!! Skvele si to vykreovala, skombinovala atraktívne, krásne to vyzerá. Takže ešte zvlášť si to uložím medzi svoje divinové a vyhadzujem na FBčko, nech masy sa dozvedia a môžu si pochnať.
mracik9
nonna,nevieš náhodou, kto ma inšpiroval?Musím si to zopakovať,fakt to bolo fajnové,díky
nonna
Ale viem, tuším. Musím ti ale aj hneď zvestovať čerstvý ohlas na Tvoj veľký recepis - moja FBčková kámoška z Švajčiarska si ho všimla a reagovala naň že- čarovný. Takže všetko si musíš zapisovať, fotiť, vyhadzovať sem. Daj si tú námahu, nebuď lenivá!!!!!
nonna
A som Ti čosi ešte napísala aj do môjho recepisu - Obilninová zmes "Dietka".
mracik9
noona,ani nevieš ako si ma potešila,som rada keď to chutí aj iným,sľubujem že sa polepším,dnes som pridala diabolské rebierka,dúfam že si zase ľudia pošmáknu a hlavne ty :)))
nonna
@mracik9 - tie rebierka som nenašla ani medzi Tvojimi recepisami, ani medzi novými na hlavnej stránke. Sú už zverejnené?
mracik9
nonna,už sú tam,typické chlapské jedlo,ale chutilo to aj mne,veľmi
janger
@mracik , no mne sa tento tvoj recept velmi paci, hned som si ho dala do KK. Len tie koreniny nepoznam...Vitana korenie, to bude zrejme nejaka zmes, ake koreniny su v tom? Aby som to vedela nejako nahradit. Pozeram, ze tusim mas pekacik taky isty ako ja :-). A mas krasne tulipanove polia na obrazku :-).
mracik9
@janger ,ten recept je fakt výborný,tie koreniny sú zo sáčku,okopírovala som ti zloženie aby si aspoň približne vedela čo tam je,dúfam že sa ti to podarí ochutiť.Tie tulipánové polia sú úžasné :))
mracik9
@janger ,tu je to,skoro som ti to chcela poslať a takto to dopadlo :),
jedlá sůl kamenná (max. 55%), cibule sušená mletá, česnek sušený mletý, chilli jalapeno drcené (6%), pepř zelený drcený, šípek sušený mletý (3,5%), chilli drcené (6%), pepř černý drcený, chilli chipotle mleté (1,6%), pepř červený celý, zázvor drcený.
baka123
divinu mám, takže môžem vyskúšať, teraz je tu toľko dobrých receptov,len neviem, kedy to stihnem všetko vyskúšať, musím si spraviť poradovník. Páči sa mi to.
rein
čo je ten kardamon,minulý týždeň som ho zháňal po celej Žiline a nikde ho nemali,potreboval som ho do vermutu,na koniec som ho vylúčil z receptu
mracik9
@rein ,kardamón nekúpiš v klasických obchodoch,tu u nás máme našťastie obchod z koreninami,
 www.dasoft.sk/korenie-q/,ur...
čite ti doručia aj dobierkou,
je to vraj druhé najdrahšie korenie na svete a je to dobrotka aj v káve,ja ho používam rôzne
evanaaa
Správne by malo byť asi - kardamóm.
A k tej divine - ak by si ma ponúkla, ani by som nepohrdla.
mracik9
@evanaaa ,na budúce keď to budem variť si pozvaná,
a kardamon je správne,až som hľadala obal pre potvrdenie
janger
@mracik9 , dakujem za vysvetlenie o tom koreni. Ako vidim, tak su to hlavne vselijake 'stiplavinky' :-).
helena58
mracik9, prosim ta, co mozem pouzit namiesto korenia vitana?
mracik9
helena58,tu je zloženie toho sáčku,skús si s toho niečo vybrať,určite tie suroviny doma máme :))
jedlá sůl kamenná (max. 55%), cibule sušená mletá, česnek sušený mletý, chilli jalapeno drcené (6%), pepř zelený drcený, šípek sušený mletý (3,5%), chilli drcené (6%), pepř černý drcený, chilli chipotle mleté (1,6%), pepř červený celý, zázvor drcený.
mracik9
dúfam že chutilo a všetci si oblizovali prsty :))
ivan333
tak dnes to idem robiť druhý raz lebo to nemá chybu.....nemal som kardamón tak som nedal ale pridal som toho chili s šípkami no super......
patka111
Dnes ho idem robiť po 2x, je to neskutočná mňamka! môj manžel nemá rád mäso na sladko, nejze nič také ale toto mu veeeeeľmi chutilo a mám nakázané robiť to často :-D taká moja maličká zmena je, že ako prílohu sme mali tarhoňu ;-)
mracik9
ivan333,prepáč že tak neskoro,ale aj tak mám obrovskú radosť,určite bolo dobre aj bez kardamónu :))
mracik9
patka111,super,tak toto jedlo mám pocit, že si obľúbi asi každý chlap :)),nám to chutí neskutočne,ale ja som taka nespokojná duša,tak rada vymýšľam,posledné boli cestoviny na sladko a poviem ti,všetci sa oblizovali,aj chlapi :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia