Čokoládová kocka s ovocím

3sandra3 - fotka3sandra3, 7. apríla 2012
Čokoládová kocka s ovocím
Foto: 3sandra3

Recept pochádza z TV , Kamila Magálová si pozvala dvoch hostí a jeden z nich robil túto kocku. Dnes som ju skúšala piecť ja. Fotku Zobraziť celý popisRecept pochádza z TV , Kamila Magálová si pozvala dvoch hostí a jeden z nich robil túto kocku. Dnes som ju skúšala piecť ja. Fotku pridám po Veľkej noci.

Suroviny

Korpus:
120 g
40 g
120 g
6 ks
120 g
120 g
1/2 /pol/ ks
Čokol.krém - biely:
150 g
75 g -tekutá
200 g -vyšľahaná
Čokol.krém - hnedý:
150 g
75 g -tekutá
200 g -vyšľahaná
Ovocná náplň:
100 g - čerstvé
1 ks
100 g
50 g
6 plátkov
100 ml
 z 1/2 limetky




Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme s kryšt.cukrom, žltky s práškovým cukrom. Čokoládu a maslo roztopíme a primiešame vychladnutú k žltkom. Pridáme múku, do ktorej sme postrúhali kôru z limetky. Zľahka primiešame aj bielkový sneh s cukrom. Rozotrieme na dva plechy. Pečieme na 200 st. 10 minút.

  2. 2

    Čokoládový krém- biely: čokoládu rozpustíme nad parou, zohrejeme 75 g tekutej šľahačky a spolu zmiešame. 200 g šľahačky vyšľaháme a spojíme s vychladnutou čokoládovou šľahačkou.

  3. 3

    Čokoládový krém- hnedý: s mliečnou čokoládou - rovnako ako biely krém.

  4. 4

    Ovocná náplň: plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme napučať. Vodu a džem prevaríme, pridáme nakrájané mango, krátko povaríme, pridáme nakrájané jahody a kiwi, premiešame a ihneď odstavíme z ohňa. Primiešame želatínu. Necháme vychladnúť a nakoniec dochutíme šťavou z limetky.

  5. 5

    Dokončenie: Cesto dáme do plechu, alebo si urobíme okraje /vaničku/, aby sa krém neroztekal. Takže dáme na spodok plechu jedno cesto, natrieme bielym čokol.krémom, položíme druhé cesto, nasleduje ovocná nápĺň a na ňu krém z mliečnej čokolády. Ľubovoľne ozdobíme, buď strúhanou čokoládou alebo ovocím.

  6. 6

    Poznámky: 1. Čokoládový krém biely vo finálnej fáze nebol až taký tuhý ako hnedý. Neviem, či biela čokoláda nemá takú vlastnosť stuhnúť ako hnedá čokoláda. 2. Ovocná náplň- hoci som ju robila presne podľa receptu, no po pridaní želatíny nebola dostatočne hustá, takže som musela prirábať trochu vanilkového pudingu. Nič iné mi nenapadlo, ale bolo to už lepšie.

Diskusia k receptu

dusan95843
My sme ho tiež robili, nemali sme žiadny problém. Biely čokoládový krém nám dobre stuhol. Ovocia sme do náplne pridali viac, ako dávala Jožka v relácii Tajomstvo mojej kuchyne.
evanaaa
Tento dezert mi spomínala známa, že ho viedela robiť, ale nevedela ho popísať, len veľmi chválila a teraz vidím, že nepreháňala. Tie čokoládové plnky musia byť výborné.!
3sandra3
presne tak, tie čokoládové plnky sú veľmi chutné, pridám ešte foto, mám ho v mobile. A ešte som zabudla, že som použila plech rozmerov 25x35 cm, aby bol koláčik dostatočne vysoký.
sneica
tak tento si ulozim a pockam na vhodnu prilezitost...urcite skvele chuti...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia