Pytt i panna po našom

mirkajan - fotkamirkajan, 30. marca 2012
Pytt i panna po našom
Foto: mirkajan

Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer bol zmarený teplotou a triaškou mladšieho potomka, o ktorého Zobraziť celý popisDnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer bol zmarený teplotou a triaškou mladšieho potomka, o ktorého sa bolo treba postarať a keďže staršia dcéra došla z tréningu hladná ako vlk, improvizovala som, do improvizácie som zapojila aj tie uvarené zemiaky a vzniklo toto...

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks veľké
200 g
3 ks stredne veľká
100 g mrazený
15 ks
3 strúčiky
2 PL
1 KL
100 g (alebo iný syr)




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Mrkvu očistíme a postrúhame alebo pokrájame na tenké kolieska. Tofu pokrájame na kocky, v miske zmiešame so sójovou omáčkou a korením gyros, necháme chvíľu marinovať. Ružičkový kel (ja som mala mrazený) dáme variť na 6 minút do vriacej osolenej vody, po uvarení scedíme, necháme vychladnúť a prekrojíme na polovice.

  2. 2

    Na jednej panvici na troche olivového oleja opražíme na kocky pokrájané zemiaky, ktoré sme posolili a posypali drvenou rascou. Na druhej panvici na troche oleja opražíme do chrumkava marinované tofu.

  3. 3

    V hlbokej panvici zozohrejeme trochu olivového oleja, opražíme na ňom chvíľu pretlačený cesnak, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, chvíľu pražíme spolu. Potom podlejeme malým množstvom vody (0,5 dcl), pridáme mrazený hrášok, posolíme a na miernom ohni dusíme, kým nie je mrkva mäkká (cca 10 min).

  4. 4

    Do panvice s mrkvou a hráškom pridáme uvarený a rozpolený ružičkový kel, opečené zemiaky a opečené tofu, dobre premiešame, prehrejeme a rozdelíme na taniere. Na tanieri posypeme postrúhanou mozzarelou alebo iným syrom podľa chuti. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia