Mramorový Cheesecake

heysugar - fotkaheysugar, 15. marca 2012
Mramorový Cheesecake
Foto: heysugar

Tento recept som robila podľa klasického New York Cheesecake, no vymenila som jednu ingredienciu a použila to, čo som mala momentálne doma, čo bol Zobraziť celý popisTento recept som robila podľa klasického New York Cheesecake, no vymenila som jednu ingredienciu a použila to, čo som mala momentálne doma, čo bol klasický tvaroh namiesto Philadelphia cream cheese a samozrejme si na záver neodpustila ani malý experiment v podobe polevy :)

12
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
200 g a kakaové
1/4 šálky
115 g
Náplň:
1 šálka
2 balenia 250 g
1 balenie 250 g
4
1/2 balenia 150 g
2 PL s dužinou
1
25 g
na polevu:
1 balenie
1/2 balenia
2 PL
2 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Z rozdrvených sušienok, cukru a masla urobíme cesto na korpus a natlačíme ho na spodok formy. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Vyšľaháme tvaroh, mascarpone, jogurt, cukor a múku. pridáme vajcia, vanilku a citrónovú šťavu. Zmes vlejeme na pripravený korpus. Dáme piecť na 175´C na cca 50 minut, potom vytiahneme a natrieme polevu.

  3. 3

    Polevu si pripravíme vyšľahaním čucoriedkového jogurtu s polovicou cukru a bieleho jogurtu a kakaa s druhou polovicou a rumom. Na takmer upečený koláč natrieme najprv čučoriedkovú zmes, potom zapracujeme kakaovú a necháme dopiecť, cca 15-20 min.

    Mramorový Cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    po upečení necháme v chladničke zachladiť aspoň 3 hodiny. PS: odporúčam fakt vydržať a nejesť ho teplý, lebo chutí úplne ale úplne inak, čo som popravde nikdy nevedela, kým som to neskúsila a bola som najprv zhrozená, že sa mi nevydaril. po zachladení však chutí FANTASTICKY!!!

Diskusia k receptu

mataliptak
vraj zhrozená ... ved vyzerá úplne božsky .... hned ho aj ukladám a vyskúšam cez výkend... :-)
tetrisss
Vyzera super, priznam sa, ze som nikdy nenabrala na nho odvahu, mozno ten tvoj vyskusam.
babav
Vydareny experiment....paci sa mi tvoja originalna poleva ;-)
Mohla by si doplnit balenie tvarohu ,mascarpone a jogurtu
v g ?
sandy1989
Další zo série "cheesecakeov". Tvaroh v nom nemá absolútne čo hľadať. Preto tvoj rez vyzerá ako tvarohový koláč. Takto má vyzerať rez cheesecaku. Nehovorím, že koláč nie je chutný, ale nie je to cheesecake. Originál cheescake je robený z kyslej smotany a smotanového syru.


mitzy
krásny koláčik, určite je výborný, super nápad vymeniť syr za tvaroh, ten je u nás lacnejší a každý ho pozná. pre fajnšmekra s komentom nadomnou: autorka v popise spomína aj originál syr, tak ak sa tvaroh nepáči, je možnosť upiecť si so syrom.
sandy1989
@Mitzy (16.5.2017 07:32) tak prečo ho stále označuje ako cheescake, keď vymenila smotanový syr za tvaroh? Prečo ho neoznačili ako tvarohový koláč? Inak čítam cely recept a cheesecake sa takto aj tak nerobí, takze je to jedno. Slovač zožerie všetko, ale boh zavaruj, že v Bruseli navaria halušky a neurobia ich s originál bryndzou. Koniec sveta. Medzinárodný škandál. Tak ja píšem petíciu, aby sa tvarohové koláče neoznacovali ako cheesecake. Lebo to cheesecake nie je. Ja neviem či je to take ťažké pochopiť? Však to vyzerá úplne odlišne, aj chuťovo to je určite odlišné, nakoľko viem ako chuti smotanový syr a ako chuti tvaroh. Celé zle.
mijaita
Do diskuze - v ceskem Prostreno rozbalila pani rulicku a cetla menicko. Kdyz dosla k zakusku, vytrestila oci na cheesecake a hrde precetla "chézekake". V Cechach uz to zdomacnelo! :-)
mitzy
@Sandy1989 (16.5.2017 09:58) našťastie, čo sa týka jedla, som dosť otvorená. názvy ma netankujú. v Bruseli som halušky nejedla. no zato som videla Talianov jesť ich u nás :) boli vydesení. ale viac boli zhrození, ako pijeme kávu. cheesecake si rada vychutnám, keď mám príležitosť, no tiež by som ocenila, keby sem hodíš originál recept. malo by to väčší zmyseľ aj prínos ako iba obrázok hotového koláčika. pretože je fajn, pripraviť si niečo originálne podľa tradičného receptu. no keďže ja mám v chladničke momentálne dva tvarohy, som rada aj za takéto recepty. sú inšpiratívne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia