Šalát z palmových srdiečok - palmitos

slawek - fotkaslawek, 5. marca 2012
Šalát z palmových srdiečok - palmitos
Foto: slawek

Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem vyhľadávanou lahôdkou. V minulosti rúbanie mladých paliem za účelom Zobraziť celý popisAj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem vyhľadávanou lahôdkou. V minulosti rúbanie mladých paliem za účelom získavania palmitos (swamp cabbage) ohrozovalo existenciu niektorých druhov paliem. Dnes sa pestujú umelo na plantážach a sú pomerne ľahko dostupné. Dostať ich kúpiť konzervované v obchodoch s ázijskými (činskymi) potravinami.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

4  veľké
1 konzerva (celých nie sekaných)
200 g
1
1 zväzok
4-5 polievkových lyžíc




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme a vychladnuté nakrájame na malé kocky. Aj ostatné suroviny - palmitos, cherry rajčinky a zelenú mäsitú papriku pokrájame na malé kúsky a vložíme do šalátovej nádoby.Pridáme nadrobno pokrájaný petržlen, soľ a majonézu.

    Šalát z palmových srdiečok - palmitos - obrázok 1
  2. 2

    Jemne premiešame, aby sa všetky zložky šalátu spojili. Nakoniec podľa chuti pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a môžeme podávať.Na základe vlastnej skúsenosti odporúčam kupovať celé kúsky palmitos, pretože sú oveľa kvalitnejšie ako sekané.

    Šalát z palmových srdiečok - palmitos - obrázok 2

Diskusia k receptu

slawek
helca103: Chut palmitos je kyslasta, chrumkava, osviezujuca, konzistenciou sa vari podoba na nakladane uhorky, ale chut a struktura je jemnejsia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia