Ražniči s opekanými zemiakmi

tanulik20 - fotkatanulik20, 4. marca 2012
Ražniči s opekanými zemiakmi
Foto: tanulik20

Dobrý deň.Tento recept mám od svojich rodičov, vždy nám ho pripravoval na nedeľnajší obed a chutil mne i celej našej rodine.Preto som sa rozhodla Zobraziť celý popis Dobrý deň.Tento recept mám od svojich rodičov, vždy nám ho pripravoval na nedeľnajší obed a chutil mne i celej našej rodine.Preto som sa rozhodla sa so svojim receptom podeliť na vašej stránke.

9
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na kocky polejeme polievkovým korením, ovegetíme, pridáme grilovacie korenie a pokvapkáme olejom,spolu to všetko premiešame a necháme postáť najlepšie cez noc v chladničke.

  2. 2

    Na ihlice(špajle) striedavo napichujeme naložené mäso,na kolieska nakrájanú klobásu,slaninu a cibuľu a striedame suroviny až po koniec ihli.Na olejom vymastený alobal ukladáme napichnuté ražniči, zabalíme a uložíme postupne na plech.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej trúby a pečieme asi 90minút.Ako prílohu podávame opekané zemiaky.

Diskusia k receptu

horalka66
vyzerá to fajnovúčko..uložím si to a urobím to na sobotu..díky :-)
mamatata2
Je to super jedlo, dávam aj zemiaky, ale mäso je mäso. Takto to vyzerá lepšie.
marienka44
@Tanulik20 ,aj my sme doma robievali a ja v tom pokracujem. Uz som davno nerobila. :-) Bez klbasy, a sice v poradi: krumpel, slanina, maso, cibula a to sa opakuje.
Po upeceni v alobale nema raznici farbu. Ty alobal pred koncom roztrhnes? K tomu sme doma mavali zem. pyre a kyslu uhorku. Dakuejm za pripomenutie.
tanulik20
Pani Marienka, alobal pred dopečením neroztrhavám, už len preto lebo by vytiekla šťava ktorú mäsko pustilo pri pečeni a u nás tú šťavu všetci zbožňujú.Vlastne je to vidieť i na foto.Farbu po dopečení má vždy rovnakú,len nie je mäsko zvrchu opečene, ale je suprovo šťavnaté.Odporúčam vyskúšať:))
1x branoj




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia