Arabské stehienka shawarma

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 8. marca 2012
Arabské stehienka shawarma
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1000 g, vykostené
1 hrnček
1/4 šálky
2 strúčiky rozdrvené
1 KL
1/2 KL
2 struky
1 KL
z 1 citróna
8 ks, alebo arabského chleba
 tenké plátky
1 ks, na tenko nakrájané
 na tenko nakrájané
1/2 šálky, jemne nasekaná




Postup

  1. 1

    Zmiešajte všetky ingrediencie. Ak sa zmes zdá málo šťavnatá, pridajte olej. Kuracie kúsky namočte do zmesi, prikryte a nechajte v chladničke aspoň 8 hodín.

  2. 2

    Potom kuracie kúsky aj so zmesou varte vo veľkom hrnci asi 45 minút do mäkka.

  3. 3

    Uvarené kúsky vyberte, naplňte nimi pitu alebo arabský chlieb, pridajte zeleninu a zalejte zvyšnou omáčkou. Do pity môžete doplniť čokoľvek podľa chuti.

Diskusia k receptu

nazaret
Joj, to ma daleko od shawarma.Zijem na Blizkom vychode, je to vynikajuce jedlo...
2010
? shawarma je poulicne jedlo a v europe je pod menon gyros , ale ja som tiez vareny este nevidel ....
evanaaa
Aj by sa mi to páčilo, ale octu sa mi zdá trochu veľa, ja mám síce lahôdkový, len 5%-ný, ale aj tak. A viac by sa mi to páčilo pečené v rúre, vyskúšam.
katych
po uvarení sa mi jogurt v omáčke úplne zrazil..ako tomu predísť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia