Domáca becherovičkovičkovica

zemo - fotkazemo, 9. novembra 2009

Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou.sk po holej cápali. Je jedno, z ktorej fľaše pochádza. Či z Zobraziť celý popisAni jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou.sk po holej cápali. Je jedno, z ktorej fľaše pochádza. Či z Karlsbadu v Čechách alebo z jedinej echtovnej Becherovky z Nemecka, kam sa rodina povestných liehovarníkov uchýlila. Ale my s nimi vybabreme.

Suroviny

1 l
2 dcl
1 dcl
3 PL
vrecúško
5 ks
kúsok




Postup

  1. 1

    Všetky prísady odmeriame. Nevaríme, len nasypeme do decového (100 mililitrového) či dvojdecového pohára.

  2. 2

    Aj s cukrom, škoricou a klinčekmi ich dáme do alkoholu (konzumný lieh alebo stačí aj obyčajná konzumná vodka). Premiešame a necháme stáť minimálne 2 dni. Potom prefiltrujeme a uložíme vo vhodných fľaškách na málo dostupné miesto. Napríklad na stožiar elektrického vedenia. Aby mám dlho vydržala.

Diskusia k receptu

58vlasta
Poznám aj tento recept, ale niekde je zapotrošený v mojich závitoch a tak len spamäti, čo by som si vybavila. Hádam ho urobím na vianoce aspoň z polovičnej dávky. Ale s tou palinou bude strááášne horký, ja som ho robila bez nej. No niekedy bol ten Stomaran horkejší, bŕŕŕ... Veru, niekedy sme si recepty vymieňali v práci medzi kolegyňami, muži málo varili v tej dobe. Teraz človek nevie z ktorej stránky vybrať ten najrecept...Ale ten 2dcl pohár je málo, keď len stomaranu je 2 deci...hm?
zemo
Ja ti Vlasto, ani Karle nevím... Ja som ho mal odložený, a priznám sa, že som ho nerobil. A tam bolo 2 deci Stomaranu, deci paliny. Kurnik šopa antilopa, nebude to iba ten výluh po zaliatí horúcej vody. Tak načo by sa to potom luhovalo v liehu a scedzovalo, že? P.S. A ani neviem, na čo ten stomaran je. Na žlčník, na ladvie a či na žalúdok?
58vlasta
Ja tiež veľmi nepamätám, ale sa mi zdá, že sa to lúhovalo priamo vo vodke, veď tých receptov na to môže byť viac. Občas každý k tomu niečo pridá, vylepší si podľa seba. Tak každému ,,jak je libo". A stomaran je na žalúdok, či bolí alebo nechutí jesť atď...Ja mám opačný problém, ako veľa nejesť...
zemo
Ten recept vyprovokoval tvoja receptúra na likér z čierneho piva. Osobne by som z neho zvládol tak zo tri poháre. Zrakom...
Som asi mimozemšťan. Akonáhle sa zamračí a je nízka olovnatá oblačnosť, strácam spojenie s mojimi fešákmi tam hore, lebo nízky tlak a tlačí moje úpenlivé vlnové dĺžky s volaním o pomoc až po túto zem. Vtedy si dávam Cígelku alebo plzenské. A stačí, že sa len pozriem na fľašu Korytnice, okamžite ma skrúca. Na tvár sa mi pritom pri tom natlačí výraz tvorečka ET, keď trpel. Mám mimozemský nadbytok žalúdočnej kyseliny, ktorú som si prepašoval z materskej utajenej planéty OX. Keď nie je zamračené, tak strávim aj klince. Keď je zamračené, tak si dám hoci maces a idem zomrieť.
Čiže Stomaran, to nie je to pravé orechové pre mňa. Iba toľko chcel úbohý nadufón...
szavla
Keď ja neviem; či je to 2 dcl a 1 dcl nasypané suchého čaju do 2 dcl pohára alebo bežné 2 dcl už vyluhovaného čaju či paliny alebo čo???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia