Hríbový guláš v bochníku

Marcel Psigoda
šéfkuchár hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 28. februára 2012
Hríbový guláš v bochníku
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1800 g, čerstvé
100 g
300 g
250 g
100 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Na masti opražíme cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú červenú papriku a podlejeme vývarom. Nakoniec pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme. Potom pridáme sladkú smotanu, v ktorej rozhabarkujeme hladkú múku a ešte trochu povaríme.

  2. 2

    Servírujeme v bochníku malého chlebíka, z ktorého odkrojíme vrch – klobúčik a vnútro vydlabeme. Nalejeme doň guláš, ozdobíme čerstvou vňaťou kučeravého petržlenu a preložíme odkrojený klobúčik chleba. Takto pripravený bochníček položíme na tanier a guláš môžeme vychutnávať.

Diskusia k receptu

marianne69
vzdy som si myslela,ze sa ten chlebik rozmoci a pretecie,ale asi nie,vyzera to lakavo
merylas
Guláš vypadá moc hezky! Já občas místo malého bochníčku a následného vydlabání peču takové menší misky z různého kynutého těsta. Používám je pak třeba i na servírování zeleninových salátů např. s kuřecím masem.
korbacik
Aaaach, hneď by som si dala:)) Krásne foto, je vidieť, že ste profík. Huby sú výborné v každej podobe, len škoda, že na čerstvé si musíme počkať. Fakt paráda!!
pacik
Je to veľmi efektné, ale keď to vidím, vždy ma prvé napadne, čo potom s tým zvyškom chlebíka. Celý sa nezje a ako krmivo pre zvieratá trochu luxus...
mauosko
@pacik , než som prešiel k diskusii, tak ma napadlo presne toto isté, Toto servírovanie je podľa mňa doma nepoužiteľné. Mno, ešte tak pri nejakej zvláštnej udalosti hodnej zreteľa, alebo ako píše @merylas. Ale vypekať zvlášť chlebíky pre polievku, asi by sa mi to nechcelo.
mauosko
Ešte ma napadla jedna vec. Ten chlieb nevyzerá vydlabaný až po kôrku. Myslím si, že keď sa do chleba naleje riedka polievka, tak zvyšná striedka chleba riedke vypije a potom zostane z polievky hustina a kaša okolo. Neviem či je konzumácia takejto polievky taká dobrá, ako dobre to pri servírovaní vyzerá. Ja som to ešte neskúšal. Neviem.
mama3chlapov
tak toto je nádhera, až škvŕka v bruchu :o). Škoda , že tie moje deti nechcú hríby. Toto by mohlo ísť na titulku nejakého časopisu!
mama3chlapov
ozaj a s tou striedkou sa to robí tak, že sa namočí do slaninkového výpeku a dás upiecť spolu s chlebom vedľa na plechu a potom sa tým zajedá predsa tá polievočka.
marcy
je to skvostnééé....len si myslím,že na úkor sosíku ( ten určite vsiakne do chlebíka )....keramiku imitovaného vydlabaného chlebíka by som si kúpila:)
evanaaa
@mauosko , máš pravdu, za 1), škoda chleba, a za 2), tá striedka sa rozmočí. Pozerala som minulý týždeň tuším na Prime alebo na Markíze?....reláciu o varení, kde dotyčná robila polievku do chlebíkov, tá bola vplyvom striedky dosť zhustnutá a chlebíb sa vrátil späť, len niekto z neho zjedol "vrchnáčik", aj mi bolo ľúto, je to ozaj len na efekt a nie na zjedenie. Ešte tak doma, žeby som polievku zjedla a ten chlebík potom s niečim, aby nevyšiel nazmar.
rein
Náááááááádheráááááááááá,ukladámdo KK
miskam
Vy sa prekonávate varecháči:) dokonalé prezentácie skvelých jedál.
dominika30
tak to uz hej, vau, to urobim pre navstevu ked pridu sa nebudu stihnut cudovat aka je zo mna gazdinka :) Dakujem za uzasny napad! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia