Zemiaky a`la bzučko

bzucka4 - bez fotkybzucka4, 8. novembra 2009
Zemiaky a`la bzučko
Foto: bzucka4
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom alebo olejom. Na spodok poukladame platky zemiakov, na to dame vymiesany tvaroh s bryndzou, pazitkou, solou, vegetou (podla chuti).

  2. 2

    Ako tretiu vrstvu poukladame na kruzky pokrajany por. Vsetko to prikryjeme znova platkami zemiakov a dame piect. Po cca 20-tich minutach (ked su zemiaky do ruzova upecene) polejeme zmesou smotany, vajec a koreni podla chuti.

  3. 3

    Dame dopiect asi na 10 minut a mozme podavat.

Diskusia k receptu

jarco
Mám strašne rád všetko, v čom sú zapečené zemiaky. Jediný problém je v tom, že som hrozne lenivý čistiť zemiaky uvarené v šupke :-(
bzucka4
ja mam rada vsetko, kde zemiaky su. jedla by som ich stale. ak ti mozem poradit, skus zemiaky najprv osupat, cele uvarit a potom ich narezat :-)) aj to sa da




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia