Klobása v kyslej kapuste fotorecept

sneica - fotkasneica, 18. februára 2012
Klobása v kyslej kapuste (fotorecept)
Foto: sneica

na raňajky obed či na večeru...u nás vítane jedlo...

5 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3-4 ks




Postup

  1. 1

    na dno hrnca dáme klobásu a pridáme premytu kapustu...môže sa pridať aj kusok slaninky...ja som použila jednu domácu a jednu kupnu klobásku

    Klobása v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    klobáska počas varenia pusti šťavu a ostane taka jemna od varenia v kyslom... kapusta sa zafarbi...ak pridáme aj slaninku kapusta ostane mäkkučka ,leskla omastená...

    Klobása v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    podávam v teplom stave s chlebom alebo aj zemiakmi...

    Klobása v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
hmmm,ja tym klobasam moc neublizim,ale takto by mi chutili, a pre moju polovicku ako stvorene
mataliptak
toto isté robievala moja stará mama ale pridávala k tomu aj udenú slaninku a jedli sme to s pečenými zemiakmi z rúry v šupke... to bola dobrota, dakujem za pripomenutie .... cez týžden urobím a volali sme to parená kapusta :-)
trencanka
Moji rodicia zavarali kapustu spolu s klobasou. V lete, ked bola robota na zahrade, len sa otvorilo a zjedlo. Veru, vselico robili rodicia a nam sa uz dnes nechce.
boxik
Jednoduché a pritom kvalitné jedlo ,ak sa k tomu pridá aj kúsok pečenej jaterničky ,tak je nebíčko v papuľke. Neodpustím si jednu kritickú poznámku.Je trošku smutné ,ak inteligentne vyzerajúca mladá dáma niečo zafarby ,namiesto zafarbí.
kauco
Toto papaničko nemá chybu.... je to rýchle a velmi chutné....
frauakbari
takéto papaníčko som už poriadne dlho nemala...až sa mi slinky zbehli...mňam...@sneica ďakujem za pripomenutie tejto dobrotky :D
lia66
Jáááj, toto som vera už dááávno nemala...ale keď akosi masko prestalo chutiť(resp.nemám naň chuť, a keď si dám, tak mi je hodne ťažko)cca dva roky do zadu...pravdou ale je, že toto som milovala-možno niekedy...:)))...inak, krásne foto-až slintááám!!!
zdezda
jéééémine, ako som mohla prehliadnuť tvoj receptík, na jedlá s kapustou mám zvlášť miesto v KK, lebo ju mám veeeľmi rada, určite si ju v dohľadnom čase pripravím podľa teba, takto som to ešte neskúšala :-)
salinka
Tiez som veeelmi rada, ze bol znova "vykutrany" tento tvoj receptik. Taketo mam velmi rada. Dik:-)
grandma
Recept ma zaujal, akurát neviem prečo je tu uvádzaný ako raňajky - tak to by som si na raňajky určite nedala!!!!!!!!!!!!!
ewitka123
ked som bola mala jedavali sme toto jedlo vzdy v nedelu na ranajky bolo to neskutocne dobre,len sme este aj udenu slaninku v kapuste varili a zajedali chlebikom. Aj teraz to obcas varim a chuti aj mojim synom mnaaam hned by som si dala :)
hahaias
@ewitka123 pridávam sa k Tebe, môj dedo to jedával každý deň na raňajky a keď som bola malá mávali sme to v sobotu na obed, aby mamka mala čas urobiť všetko čo cez týždeň nestihla urobiť. Boli časy keď som kapustu nemohla ani cítiť, ale teraz ľúbim a veľmi
nika60
Keď som sa vydala toto jedlo bolo vždy u mojich svokrovcov v nedeľu na raňajky a teraz ho občas robím aj ja Všetci si pochutíme
kristina47
je to vynikajúce,dosť často to robievam keď sa dostanem k dobrým domácim klobáskam,ja zvyknem pridať aj na plátky nakrájanú krkovičku a neudenú klobásku,mňam.
sneica
dakujem za nahliadnutie aj za mile komentare...mam radost...:)
elixir
Dnes sme mali kapustu s klobáskou, takto jednoduchý a pritom výborný obed by ma samú nenapadol. :) Ďakujem za recept, @sneica.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia