Šunkové fliačky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 8. februára 2012
Šunkové fliačky (fotorecept)
Foto: babkamt

Pýtala som sa manžela , čo mám uvariť. Bez uvažovania zahlásil šunkové fliačky. Je to jeho obľúbené jedlo. Tento recept mám od môjho otca.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g bez kosti
400 g
4 ks
200 g
 z jedného citróna
1 PL
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Varené údené mäso,vajíčka , kyslú smotanu,masť, fliačky,muškátový orech a citrón.Pridala som aj za žufanku vody , v ktorej som varila údené mäso.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelila som bielka od žĺtkov.Do misy som nastrúhala kôru z jedného citróna a muškátový orech.Vymiešala som to a pridala ešte kyslú smotanu. Ja som mala aj načatú . Bola v nej asi do tretiny téglika, tak som ju ešte pridala.Okorenila a osolila som masu.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som pomlela.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymiešanej smotany s masťou a kyslou smotanou som pridala poleté mäso.Fliačky som uvarila v slanej vode.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo 4 bielkov a štipky soli som ušľahala tuhý sneh.Pridala som uvarenú cestovinu. Nakoniec tuhý sneh. Plech som vymastila a vysypala strúhankou.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plechu som hnotu uhladila a dala piecť na 180 asi 35 minút.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu sú už upečené šunkové fliačky.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kým sa mi obed piekol , tak som spravila čerstvý šalát. Robila som ho z čínskej kapusty , jednej nastrúhanej mrkvy , pridala som pór , červenú mäsitú papriku a bledú tenkostennú papriku. Trochu som ho osolila , pridala som olivový olej , trošku cukru a ocot. Vrch som ozdobila nakrájanou rajčinou a petržlenovou vňaťou.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

danculka
Ten šalát mohol byť kľudne sám recept,pekné foto....
olinka12
Waw šunkafleky sme nerobili dávno no neviem, neviem či nebudú dnes na večeru údeninu mám zo včerajšej fazuľovéj polievočky a fliačky raz dva vygúľam ďakujem za pripomenutie uložím aj do KK aby som si ich pripomenula aj na budúce.
aroooo
Ukladám,dnes som robila niečo podobné-zapekané cestoviny, nie však s mäsom ale pikantným kabanosom a Pali klobáskou,ktoré som opiekla na cibuľke, v tej masti aj miešanú mrazenú zeleninu,zmiešala s uvarenými cestovinami,trochu suš.bazalky a gril. korenia na kura,kys.smotanu a jogurt zmiešala s vajcami, zaliala, trochu premiešala a upiekla,k tomu nakladané zelenina karfiol,paprika,uhorka,brokolica,no mňam, sneh som nerobila,skúsim aj tvoju verziu.
marienka44
@Babkamt ,Ja si tiez robim sama fliacky z cesta a vajicka len rozsprudlujem v smotane, nerobim sneh. Vyskusam podla teba. Ukladam do KK. Paci sa mi zlozenie salatu, na toto rocne obdobie je velmi vhodny.
babkamt
@marienka44 potom sa ozvi , či ti chutilo. @aroooo zapekaná cestovina je veľmi vďačné jedlo.Dala si tam samé dobré veci. Ja som si v poslednej dobe zvykla na pálivé suché salámy.@olinka12 chutilo?
parisienne
najlepsie fliacky ake som jedla, lepsie ako mamine a to je co povedat :). dakujem pekne za recept
babkamt
@parisienne posielam ti pozdrav do Paríža. Teší ma, že si recept vyskúšala. A to, že sú tieto šunkové fliačky ako píšeš " lepšie ako mamine" ma dostalo. Ďakujem ti, že si sa mi ozvala. Rada som sa podelila o recept. Keď je na recept spätná väzba, tak to človiečika poteší:-)
parisienne
Dakujem za pozdrav :), myslim ze ked niekto obetuje cas aby sa podelil s ostatnymi o overene recepty tak napisat komentar je to najmenej. A som si ista ze kazdy kto vyskusa tieto fliacky uz ine robit nebude, proste ten sneh tam spravi svoje, mna osobne by to teda nenapadlo. Uz som posunula recept aj mojej mamine :D. Ale vase recepty je zaruka uspechu, tak idem skusat dalej a tesim sa na dalsie :)
babkamt
@parisienne tento postup je trochu pracnejší. ale výsledok stojí zato. Treba vyšľahať sneh. Od väčšiny tu pridaných receptov na šunkové fliačky sa môj recept odlišuje pridaním citrónovej kôry muškátového orieška.
asena
presne takto už roky robím šunkafleky,ten sneh z bielkov je tam veľmi podstatný,potom sú také jemnejšie a nadýchané.Je to veľmi dobrý recept.
babkamt
@asena myslím si, že teraz po sviatkoch je tento recept aktuálny. Mnohým zostalo po údené mäso a rozmýšľajú ako ho spotrebovať. Toto je vhodný spôsob. Ty ho robíš tak ako ja. Oplatí sa vyšľahať sneh. Ďakujem, že si sa mi ozvala.
babkamt
@asena prepáč, až po odpísaní som si pozrela, kto mi píše. Ty si muž. V poslednej vete by malo byť: ozval:-)
rea1
ja mäso nemeliem ale nakrájam a následne nasekám nadrobno - aby v ňom ostali aj kúsky. a tiež nerobím sneh, syn má rád, keď sú fliačky také "festovnejšie".
babkamt
@rea1 každý pripravuje jedlo tak, ako mu vyhovuje. Priznám sa, že už som aj ja robila z krájaného mäsa. Nechcelo sa mi umývať mlynček:-) Ale sneh robím a pridám okrem soli, čierneho korenia aj muškátový orech a z jedného citróna kôru. Je to obľúbené jedlo môjho muža.
rea1
ten muškát a citrónovú kôru najbližšie dám aj ja, uvidíme, aké to bude. ale určite dobré, ja mám rada tvoje recepty.