Tokáň zo sviečkovice Gundel

Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 5. novembra 2009
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,6 kg
150 g
100 g
250 g
300 g
500 g
500 g
200 g
3 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0,5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu pečeň taktiež nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti, osolíme, okoreníme a odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľku opražíme na masti, pridáme kúsky sviečkovice a na silnom ohni opražíme.

  2. 2

    Potom pridáme kúsky husacej pečene a na kocky pokrájané šampiňóny. Ochutíme soľou, korením, najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou a na miernom ohni necháme ďalej pražiť. Pridáme hnedú omáčku a červené víno.

  3. 3

    Špargľu a fazuľu udusíme na masle a potom pridáme k sviečkovici. Ako prílohu môžeme podávať dusenú ryžu.

Diskusia k receptu

cokomilka
opäť tá istá chyba...to je systémová hrubá chyba, že solíte pečienku pred tepelnou úpravou...
jumbo
KOLKO LUDI TOLKO CHUTI. VYSKUSAJ SI PECIENKU OSOLIT PRED TEPELNOU UPRAVOU A URCITE PECIENKA NESTVRDNE NEBOJ SA TO UROBIT A VYSKUSAT.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia