Zapečený ovčí syr

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

6 ks
500 g
250 ml
60 g
500 g
80 g
 štipka
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr rozpučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania povaríme asi 5 minút.

  2. 2

    Potom omáčku trocha osolíme, okoreníme a za občasného premiešania ju necháme vychladnúť. Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a rozpučený ovčí syr.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane potrieme maslom. Aj formu s odnímateľným dnom vymastíme maslom, uložíme do nej jeden kruh cesta, natrieme ho tenkou vrstvou syra, prikryjeme ďalším kruhom a znova rozložíme vrstvu syra.

  4. 4

    Postup opakujeme, až kým všetky kruhy cesta neuložíme do formy. Nakoniec priložíme posledný kruh cesta a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi hodinu.

  5. 5

    Po upečení formu otvoríme, pokrm vyberieme a nakrájame na rezy ako tortu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia