Stratené lečo

izabella929 - fotkaizabella929, 15. decembra 2011

Tento recept so videla na TvPaprika a rozhodla som sa ho vyskúšať.Môžem potvrdiť, že je to výborné jedlo..

3
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
2 dc
50 g
4 lyžice
1 lyžica
50 g




Postup

  1. 2

    Na slaninu, som uložila zemiakovú kašu..

    Stratené lečo - obrázok 2
  2. 3

    Na zemiakovú kašu som rozložila lečo, ale šťavu som nedávala, aby nevytekala..Na lečo som rozložila opäť zemiakovú kašu a vrch kaše som potrela lyžicou smotany..na smotanu som nasypala postrúhaný syr zmiešaný s lyžicou hladkej múky.Trúbu som vyhriala na 180 st. a uložila som piecť na 20 min.Upečené stretené lečo som vybrala trúby.

    Stratené lečo - obrázok 3
  3. 4

    Hotové upečené stratené lečo.Na tanier som uložila stratené lečo a podávala som k nemu domácu varenú klobásku a vajíčka.

    Stratené lečo - obrázok 4

Diskusia k receptu

fialka49
Práve predvčerom som robila podobnú verziu "francúzskych" zemiakov, keď som ich okrem bežných ingredencií prevrstvila aj lečom bez šťavy.
Keď tí, ktorí tvrdia, že klasika je klasika a prijmú novú variantu s dupľovanou porciou na tanieri, niet o čom pochybovať. Iba som vymýšľala, lebo bolo pochmúrne počasie a vtedy ma napádajú hriešne myšlienky plného žalúdka.
izabella929
fialka49 a tebe sa to stáva? som myslela, že iba ja som vteda taká, keď je po celý deň tma..ale lečo mám rada vždy a stačí mi aj kúsok chlebíka k nemu...
fialka49
Tak ako patria k letu jahody, tak pre mňa patrí k jeseni lečo. A často. A tiež mi chutí s chlebíkom ako aj tebe. A aby mi nebolo ľúto, nazaváram aj na zimu a potom takto blbnem s vymýšľaním. Výborné je aj kura zamestnanej ženy (len ho nemám nafotené). Alebo príma fašírky v leče.
hubata
Tak tu som v správnej miestnosti ako vidím: raz sa mi lečo nevydarilo, neviem prečo všetky poháre mi začali kysnúť. Mám taký zvyk že hneď po zavarení ešte nechám poháre hore v potravinovej skrini ..... keby dačo a až potom ich odnesiem do pivnice (bývam v činžiaku). Ale toto sprepadené lečo sa mi nepodarilo ustriehnuť a všetky poháre mi skysli, vystrelili viečka - až v pivnici. No to vám bol smrad, bordel, čo som sa ja nabehala výťahom z 8. poschodia s kýblami vody aby som to poupratovala, a ako som pičiakovala!!!!
Odvtedy som zavárala len polotovary na lečo a dnes keď som sama tak len mrazím. A tak vyberiem z mrazáka a určite tento recept vyskúšam lebo je O.K. po všetkých stránkach. Vďaka @Iabellka929 , už aj ukladám do KK.
izabella929
hubata...počúvaj ma teraz...) odpíš si môj recept zo zaváraneho leča a nikdy sa ti nič nepokazí...dávam sem len vyskúšané a overené recepty..Keď ju urobíš podľa môjho receptu, mmôžeš ho skladovať aj v paneláku v skrini a nemusíš nosiť do pivnice, nič sa tomu leču nestane...to mi ver..ja vám nikdy zle neporadím, rada pomôžem..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia